Trend: The Greenhouse

De intensiteit van een regenwoud maar dan binnen de compactheid van een woonkamer. Steeds vaker zien we dat mensen genieten van een interieur vol planten. Ruimtes veranderen hierdoor in een leefbare kas. We geven ze steeds vaker cadeau wat vooral komt omdat ze langer meegaan als een bos bloemen. Ze zijn decoratief maar zeker ook functioneel. Planten waren nog nooit zo populair!

Reusachtige planten als bijvoorbeeld palm - of bananenbomen kunnen kale plekken in het interieur opvullen, waardoor zelfs een grote kamer knus kan aanvoelen. Denk bij het kiezen van een plant ook na over de pot of vaas waarin hij komt te staan, dit is namelijk even belangrijk. Een opvallende vaas is voor het grootste deel bepalend voor de gewenste sfeer. Je kunt kiezen voor een rieten mand voor een ethnische look&feel maar een verwilderde plant in een strakke vaas kan heel mooi zijn. Wees nooit bang om de plant als eyecatcher in je interieur te gebruiken want een plant zal zich in zijn omgeving aanpassen en daarom niet snel misstaan.

Niet alleen grote planten zijn blikvangers. Ook de kleinere varianten kunnen prachtig in je interieur staan. Door meerdere kleine planten met elkaar te combineren in verschillende potten ontstaat er een knus en levendig geheel. De grootte en lengte van de vazen mogen best verschillen; dat maakt het juist speels. Zo creëer je op tafel een mooi aanzicht wat het gelijk een stuk knusser maakt. Daarnaast is het ook nog eens handig dat je met een simpele aanpassing een hele nieuwe look kunt creëren in je kamer.

Planten creëren een levendigere sfeer en geven je interieur iets stoers. Zeker wanneer je kiest voor een stoer en gehavend exemplaar. Doe dit op de juiste manier en kan het zelfs heel chic zijn! Mocht je nog niet overtuigd zijn om van je huis een mini-jungle te maken dan moet je weten dat ook op gebied van onze gezondheid ze goede zaken doen. Zo hebben ze een positief effect op stress, zorgen ze voor schonere lucht in de omgeving. Daarnaast vergroten ze de productiviteit en zijn ze geluid dempend. Niets is dus zo verantwoord als je eigen Zuid-Amerikaanse binnentuin, of je nu woont in een appartement of herenhuis.