Pop Art anno 2018

Pop-Art is een kunststroming uit de jaren vijftig die wij heel goed kunnen waarderen. Decorette Nijkerk is dan ook verheugd dat deze speelse stroming anno 2016/2017 weer zijn comeback maakt in onze leefstijl. Niet op de traditionele en figuratieve manier zoals we het kennen, maar met moderne en minimalistische invloeden. Ga op het puntje van je stoel zitten want we hebben een heleboel kleurrijke inspiratie!

Deze stijl kenmerkt zich door humor en ironie. Hoewel de kleurrijke, cartooneske items niet bij iedereen in de smaak zal vallen moet je dit wel kunnen waarderen. Neem deze trend vooral met een korreltje zout. De opvallende grafische prints en dessins spreken voor zichzelf en spelen een hoofdrol in deze kunststroming.

Vormen
De actuele Pop-art stroming kenmerkt zich door vervreemding en herhaling. Veelal door het gebruik van hedendaagse items die in een andere vorm worden gefotografeerd. Waar in de jaren zestig het vooral Roy Lichtenstein en Andy Warhol waren die deze kunststroming op wereldniveau brachten, zijn het nu veelal fotografen. In plaats van illustratie waarin vervreemding makkelijk toegepast kon worden is het nu de styling waaraan aandacht wordt besteed.

Kleuren
Hoewel eigenlijk alle kleuren mogelijkheden hebben binnen deze stroming zijn het vooral magenta en aqua die een sterke samenwerking hebben binnen deze stijl. Pantone bracht deze twee kleuren al uit als het trend duo van 2016. Pasteltinten in combinatie met zwart/wit en een felle tegenhanger zal je dan ook vaak terugzien binnen deze trend. Daarnaast kan je niet hard genoeg vloeken met kleuren, want alle combinaties zijn mogelijk!

Tentoonstelling 'Pop Art Fabrics & Fashion van Warhol tot Westwood'
Een echte aanrader is de tentoonstelling:' Pop Art Fabrics & Fashion van Warhol tot Westwood'. Deze is nog t/m 20 november 2016 te bezoeken in het Textielmuseum in Tilburg. De tentoonstelling laat meer dan tweehonderd textiel- en modeontwerpen zien, vanaf de geboorte van de popcultuur in 1956 tot haar roerige ondergang in de loop van de jaren ‘70. Een must-see!

Bron: textielmuseum