Landelijk wonen: Hell yesh!

De stijl ‘landelijk wonen’ heeft een make-over gekregen. Banken gemaakt van pallets zijn ingeruild voor stijlvolle, leren varianten met verfijning in het materiaal. Afgewerkte houten balken sieren het plafond en een uniek vintage karpet als sfeermaker op de vloer. Dat is landelijk wonen anno nu en wij zijn er dol op.

In de stijl landelijk wonen zien we veel natuurlijke materialen terug. We halen letterlijk het leven van buiten naar binnen. Van oorsprong was de stijl ‘landelijk’ vooral toegankelijk voor boerderijen en oude vrijstaande huizen. Deze hadden de karakteristieke balken aan het plafond van zichzelf. Dit gevoel van vrij wonen wilde men ook terug laten komen in rijtjeshuis.

Materiaal & Accessoires

Alles draait om natuurlijke invloeden. We zien vooral veel houtnerven terugkomen in een landelijk interieur. Niets is teveel en een houten vloer, meubelen en plafond worden graag gecombineerd. Daarnaast wordt er warmte gebracht middels leer, sisal en gevlochten, rieten manden. Pure en authentieke materialen geven warmte en sfeer. Zorg ervoor dat de accessoires een bepaalde verfijning hebben omdat ‘blokken hout’ ook snel grof kunnen ogen.

Kleuren

De kleuren in een landelijk interieur zijn vaak neutraal maar alles behalve saai. Zacht beige wordt afgewisseld met een frisse, witte basis afgewerkt met accenten in natuurlijke bruintinten. Rozige aardetinten worden gebruikt als eye-catcher. In een landelijk interieur zien we vrijwel geen primaire kleuren terugkomen maar dat wil niet zeggen dat er geen regel op de uitzondering kan zijn.