Haken, breien en knopen met Decorette Nijkerk

Waar de technologie zo evolueert dat letterlijk alles mogelijk is, groeit de hang naar handgemaakte spullen. Steeds meer mensen vinden hun hobby in breisels of haakwerk. Eigenlijk om letterlijk een eind breien aan de stressvolle cultuur waarin wij leven. Er is alleen één verschil met het traditionele handwerken als vroeger bij oma thuis.

Het hedendaags handwerken gaat vooral over de toepassing en het materiaal. Hierbij wordt over het eindproduct nagedacht. Niet langer zijn sokken, sjaals of kussens het doel zoals bij onze grootouders vaak wel het geval was. De uitwerking wordt creatiever. Denk aan gebreide lampen, stoelen of vloerkleden, geweven manden of wanddecoratie, maar ook befaamde bloempot houders van macramé. Leuk is dat deze producten heel goed zelf te maken zijn.

Veel vooroplopende bedrijven zijn hier al mee bezig. Niet alleen op interieurgebied maar ook in de mode. Om een voorbeeld te geven: Nike komt met gebreide sneakers op de markt. Sportief en stoer zoals we hen kennen, maar wel met authentiek doch eigentijdse handwerktechniek. Hiermee zijn ze voorlopers in hun branche.

Hedendaags handwerken onderscheid zich ook in het materiaal. Een bolletje wol voldoet niet langer aan de eisen van de handwerker. We gaan voor luxe garens: natuurlijke merinowol, papiergaren of stroken stof. Hier worden tapijten of plaids van gemaakt.

Breien is ook inspiratie voor onze behangleveranciers. In de collectie Black & Light van Eijffinger vinden we zelfs een gebreide print. Daarnaast heeft BN Wallcoverings een collectie uitgebracht waarin gevlochten riet centraal staat. Perfect voor een rustieke, landelijke look maar met een vleugje nostalgie. Benieuwd welke producten we bij Decorette Nijkerk nog meer hebben binnen deze trend? Kom eens binnenlopen!