5 woonstijlen voor de kleur Denim Drift

Flexa Colour Futures 2017 heeft Denim Drift verkozen tot de kleur van het jaar. Deze kleur is geïnspireerd op trends en maatschappelijke veranderingen die zij voorspellen voor 2017. De vier kleurenthema's zijn gebaseerd op actuele trends in het interieur. Zodat ook jij Denim Drift kunt toepassen in de woonstijl die bij jou past.

1. New Romanticus

Zowel in mode als design zien we een hernieuwde belangstelling voor romantiek. Er is een groeiende behoefte aan wezenlijk contact met de wereld om ons heen. Aan de ene kant doordat mensen zich meer bewust worden van hun impact op de planeet, aan de andere kant
doordat ze elementen van buiten die inspireren, graag om zich heen willen in hun leefruimtes. Deze kleurtrend omarmt het fenomeen dat de mens opnieuw toenadering zoekt tot de aarde en de natuur en daardoor geïnspireerd raakt om zijn spirituele kant te onderzoeken en verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu en zichzelf. Om het palet samen te stellen, hoefden we niet veel meer te doen dan de kleuren samen te voegen die nu trending zijn binnen de designwereld, met het onderliggende verhaal van romantiek als verbindend element. Natuurlijke, aardse groentinten zijn afgezet tegen spirituele kleuren als lila en paars, met als resultaat een rijke collectie groentinten waarmee u een voedende, kalmerende omgeving kunt creëren

‘hernieuwde passie en zorg voor de wereld om ons heen’


2. Shared individualism

De ontwikkelingen op technologisch gebied en het leeftempo in grote steden brengen een nieuw gevoel van isolatie met zich mee. Uit AkzoNobel onderzoek blijkt een groeiend verlangen om deel uit te maken van iets groters, maar zonder zichzelf kwijt te raken. Het besef groeit dat het belangrijk is om ergens bij te horen, en daaruit is een nieuwe definitie ontstaan van, ‘deel uitmaken van een gemeenschap’. Deze trend vertegenwoordigt de manier waarop mensen anno nu netwerken creëren en geestverwanten zoeken. Of dat nu online of offline gebeurt, het is een nieuwe manier om tegen begrippen als familie en groepsgevoel aan te kijken. Dit nieuwe gemeenschapsgevoel en de brede mix aan persoonlijkheden, leeftijden en ervaringen die daarbij hoort, wordt weerspiegeld door het gekozen palet. Dat vormt een familie van kleuren, waarbij frisse, levendige kleuren staan voor jonge mensen, en doorleefde tinten als Denim Drift voor de ontwikkelde stijl van volwassenen. De perfecte verzameling kleuren voor ruimtes waar u samen plezier aan beleeft.

‘nieuwe manieren vinden om samen te werken’


3. The working Home

Meer en meer wordt ons huis de plek waar we zowel werken als wonen. Doordat de grenzen tussen deze twee aspecten steeds maar blijven schuiven, groeit de vraag naar ruimtes waar beide in elkaar over kunnen vloeien. Dat is waar deze trend over gaat. In dit digitale tijdperk leidt iedereen een 24-uurs bestaan. Huizen worden werkplekken en werkplekken gaan meer op huizen lijken. Het liefst werken we in een stimulerende omgeving, en dat vraagt om inspiratie. Dit kleurenpalet is ontworpen om verschillende ruimtes te creëren waarin werk en vrije tijd beiden een kans krijgen. Of u nu liever met laptop en een koffie in de keuken zit, of juist een aparte werkruimte nodig hebt, het moet een comfortabele plek zijn waar u zowel kunt relaxen als focussen.

‘We hebben behoefte aan stimulerende werkplekken’

4. Considered Luxury

Er zijn nieuwe consumptiepatronen in opkomst waarbij meer waarde wordt gehecht aan persoonlijke ervaringen dan aan bezit. Deze vierde trend is daarvan een weergave. Als we de wereld vanuit deze verfrissende optiek bekijken, krijgen onbetaalbare herinneringen de prioriteit boven nog meer spullen en bezittingen. Ervaringen gaan voor. Het is de nieuwe vorm van consumeren: minder kopen, beter kiezen, er langer van genieten. Daardoor heeft u weliswaar concreet minder in handen, maar hebt u een rijker gevoel. Denk aan persoonlijke ervaringen waarbij de zintuigen een belangrijke rol spelen, zoals het gevoel van een prachtige geweven stof of de rust van de vroege morgen. Maar ook verstild design, subtiel maar doordacht ontworpen, met veel aandacht voor details. Wit varianten en natureltinten zijn hiervoor het gedroomde decor. Die ogen ongecompliceerd en fris en benadrukken de effecten van schaduw en lichtval, waardoor variaties in textuur en materiaal de hoofdrol krijgen.

‘Less is more bij dit nieuwe begrip van luxe’


5. Denim Drift als basis

Denim Drift als basiskleur zorgt voor een verfijnde en rustige uitstraling. Denim Drift is een tijdloze en veelzijdige kleur die mooi aansluit bij de tijdgeest en die steeds een ander karakter heeft, afhankelijk van de lichtval, de kleuren waarmee hij wordt gecombineerd of de toepassing.

Blauw is de kleur van het leven, de meest gedragen kledingkleur, de kleur van de weidse verten waarop we onze blik richten, van water dat verfrist. Blauw is een constante en blijvende waarde. Het is een kleur die het hele leven omspant, van het diepste inktblauw tot het mistig, bleek lichtblauw. Blauw is koningsblauw, maar ook jeansblauw en overallblauw.

Denim Drift is de must-have kleur van 2017. Een kleur waarmee je alle kanten op kunt én ook perfect is als basis omdat hij elke andere kleur kan dragen.

Flexa Colour Futures 2017