5 interieurtrends die wij graag gedag zeggen

Normaal gesproken kunnen we niet genoeg krijgen van de nieuwste trends. Decorette Nijkerk doet er dan ook alles aan om deze met jullie te delen. Met trends bedoelen we vernieuwende producten, kleuren, prints of vormen die gewoonlijk - na een periode - ook weer verdwijnen. Maar dan echt verdwijnen. Geen trends die ellenlang onze woonkamers sieren tot betreuren toe. Om eens flink tegen dit trendsysteem aan te schoppen geven wij je graag enkele voorbeelden van trends die nu toch wel echt passé zijn.

Interieurtrend no1. Ananas
Dat de ananas zo populair kon worden is ons nog steeds een raadsel. Niet alleen zijn hiervan modieuze prints ontwikkeld maar ook popte ze op als vazen, potten en zelfs lampen uit de grond. Na de honderdste tropische ananasprint voorbij te hebben zien komen, zijn wij het ondertussen wel zat. Laten we de ananassen begraven samen met het mooie weer en pas in de zomer van 2050 weer uit de kast halen. Zeg nou eerlijk, wie heeft er serieus zo’n print op zijn muur?

Interieurtrend no2. Barok
Barok is een trend afkomstig uit onze rijke geschiedenis en komt één keer in de zoveel jaar terug. Het liefst in combinatie met kil zilver, intens goud of opvallende, decoratieve meubelen. Een combinatie van deze drie kan natuurlijk ook. De klassieke barokstijl is ondertussen zo uitgemolken dat zelfs nieuwe, hippe kleuren deze stijl niet meer kunnen redden. Ons advies is dan ook om deze trend tot het verleden te laten of eventueel te limiteren.

Interieurtrend no3. Retro
Prints met ronde vormen die de huiskamer sieren alsof we in de seventies zijn beland. Discomuziek op de achtergrond en de befaamde combinatie van geel en oranje. Het liefste in samenspraak met bruin. Niet alleen storen wij ons aan deze kleurencombinatie maar de kenmerkende vormen en flamboyante lampen maken het geheel alleen maar erger.

Interieurtrend no4. Landelijke quotes
Lekker knus en landelijk. Vooral de (rieten) producten met naam erop. Voor het geval je niet snapt dat een sleutelrekje een ‘sleutelrekje’ is en een brievenbakje ‘post’ bevat. Want hoe handig dit soms kan zijn, wij zijn toch niet zo fan. Maar goed wij hoeven dan niet altijd aan herinnert te worden dat ‘home is where the heart is’.