The golden oldies van ons interieur

Trends komen, gaan… En komen weer terug! Een bekend verschijnsel wat vooral in de mode - met elk seizoen een andere collectie - aan de orde van de dag is. Ook interieur telt een aantal golden oldies. Weliswaar in een nieuw jasje maar met dezelfde look en feel. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

1. Kleuren: Jaren 60/70

We halen onze inspiratie uit de jaren zestig en zeventig. De tijd waar retro nog helemaal geen retro was en waar zonnige tinten ieders huiskamer sierde. Het typische, retro kleurpalet zien we steeds vaker terugkomen in ons huis. Aardse kleuren worden gecombineerd met felle geel en oranje tonen. Best ‘over the top’ maar prima toepasbaar in een strak Scandinavisch interieur.


2. Product: De chesterfield

Hélemaal terug van weggeweest. De chesterfield schreeuwt oma’s, oubollige fauteuil maar dat wil niet zeggen dat hij misstaat in een modern interieur. Door het vintage karakter van deze iconische bank maak je direct een statement in huis. Hij is stoer, industrieel en de leren variant geeft direct een doorleefde touch aan je interieur. Helemaal van nu is de velvet variant. Deze zachte stof zorgt voor een stijlvol en luxe gevoel.


3. Materiaal: Kurk

Kurk is een materiaal dat in de jaren 70 overal te vinden was. Anno 2017 maakt het materiaal zijn comeback. Het veelzijdige karakter van kurk zorgt voor een natuurlijke twist in huis. Daarnaast is het materiaal heel toegankelijk en wordt het ook gebruikt als prikbord. Zo maak je jouw kantoor aan huis nét even een tikkeltje speelser.


4. Styling: Botanical Jungle

De jaren 70 was ook het tijdperk van botanisch wonen. Zo is 2018. We kunnen niet genoeg krijgen van planten, die in iedere ruimte hun intrek namen. Van kamerplanten tot cactussen, van hangend aan het plafond tot staand op poten. Letterlijk álles kan.


5. Vorm: De cirkel

De ronde vorm is hélemaal retro. Hoewel we er in de jaren 50 vaak mee werden geconfronteerd, zien we in een modern interieur ook retro invloeden terug. Zeker in meubelen en woonaccessoires zijn rondingen de leidraad in design. Denk aan bijzettafels, spiegels, sierkussens of aan bijvoorbeeld meubilair met ronde hoeken. Perfect voor een vriendelijke touch aan je interieur!