Kleur: de basis van je huis

Wit is misschien wel de meest gekozen basis voor het interieur. Het is enorm licht, maakt je ruimte groter en zorgt voor een helder geheel, maar is wel veilig. Waarom kiezen we niet een keer voor een andere kleur verf als basis? Spelen met de basiskleur levert een totaal andere sfeer op!

De basis in ieders huis: wit

Wit kan kil overkomen. Toch snappen we wel dat men dit kiest als basis. Wit maakt een ruimte opener. Daarnaast is wit niet opvallend en dat zorgt ervoor dat we het niet snel zat worden. We kunnen tegen wit jarenlang aankijken zonder dat het verveeld. Je kan wit met iedere andere kleur combineren dus eigenlijk is wit de ideale basis. Toch hoef je niet altijd voor de 'witte' weg te kiezen.


Denk eens na over grijs

Een grijze kamer, heb je daar ooit over nagedacht? Belangrijk om te beseffen is dat grijs een koude kleur is. Het kan daarom heel kil overkomen wanneer je de gehele huiskamer grijs verft. Gelukkig zijn er tientallen grijze kleurnuances te vinden. De één is warmer doordat er een tikkeltje rood in is verwerkt, de ander doordat er een groennuance is toegevoegd. Hou hiermee rekening bij het kiezen van de kleur want de kleinste kleurverschillen zullen van grote invloed zijn in een ruimte. Toch haal je met deze minimale kleurnuances de kilheid eruit en zorg je voor een sfeervolle basis.

Een vergrijsde kleur is makkelijk te combineren. Vrijwel alle kleuren zijn hiermee samen te voegen. Ga voor warme kleuren in je accessoires, meubelen of tapijt voor een vrolijke balans. Hiermee nuanceer je de grijstonen. Denk ook eens aan materialen als hout of een wollen plaid. Ook deze zorgen voor extra warmte. Kies bewust, want met een grijze ondertoon creëer je vooral een stoere basis.


Kleurrijker geheel? Pak Pastels

Wanneer je liever een frisse look wilt, ga dan voor pastel. Lichtblauw of lichtroze kunnen een goede basis vormen en zijn er echt niet alleen voor de kinderkamer. Pastelkleuren als basis in huis liggen niet voor de hand maar het is echt prachtig. Doordat de kleur niet te fel is zal het niet snel vervelen. Je geeft wel direct een signaal af en creëert veel warmte. Lichte pasteltinten zorgen voor kalmte, vrijheid en een onbevangen gevoel. Ze geven de kamer een glimlach.

Naast dat het echt mooi is, wordt het geheel een tikkeltje speels. We zien dit terug in een Scandinavisch interieur waarbij het wordt gecombineerd met hout en zachte stoffen. Hoewel het minimalistisch is kan je met pastels in een industrieel of romantisch interieur ook uit de voeten. Je creëert namelijk een overheersend relaxte uitstraling.


Warme ondergrond met Taupe

Opzoek naar een basis die direct meer warmte creëert? Dan is taupe de perfecte toon. Je creëert een gezellige, warme ruimte waarin natuurlijke materialen niet misstaan. Taupe is heel goed te combineren met een tal van kleuren, maar denk ook aan aardewerk en hout. Door je kleurenschema binnen de natuurlijke tonen te houden creëer je rust en balans.


Deze kleurenopties zijn natuurlijk richtlijnen. Wil je het anders doen? Onze medewerkers in de winkels kunnen je altijd goed adviseren!