Kies je vloer: PVC, laminaat of Vinyl

De zoektocht voor jouw perfecte vloer begint met de vraag: PVC, laminaat of vinyl. En dat is niet het enige dilemma. Welke look kies je? Welke kwaliteit matched jouw budget? En in welke ruimte wordt de vloer gelegd? Om geen valse start te maken, vind je hier meer informatie over de diverse vloerensoorten. Het is namelijk de eerste horde voor een weloverwogen beslissing.

PVC, laminaat en vinylvloeren hebben unieke eigenschappen. Op sommige punten zijn ze verschillend terwijl ze ook op elkaar lijken. Het is belangrijk om dit even te doorgronden voor je een keuze maakt want de vloer die voor jou geschikt is, is afhankelijk van jouw wensen.


Laminaat vloeren

Laminaat vloeren zijn opgebouwd uit meerdere, samengeperste lagen. Deze lagen zijn leidend in de stevigheid en kwaliteit van de vloer en zorgt voor een slijtvaste vloer. De toplaag is bij laminaat gemaakt van kunststof. Dit zorgt ervoor dat de vloer tegen een stootje kan. De prijzen worden bepaald aan de hand van de dikte van de toplaag. Wanneer de toplaag dikker is, zal de vloer prijziger zijn: maar dit maakt de vloer sterker en duurzamer.

Service & montage
Laminaat vloeren zijn in tegenstelling tot vinyl en PVC eenvoudig te leggen. Toch hoef je dit bij Decorette Maassluis niet zelf te doen. Een Laminaat vloer wordt ‘zwevend’ op een ondervloer gelegd. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve ondervloer om geluidshinder te voorkomen. Dit is handig als je in een appartement met onderburen woont.


Vinylvloeren

De constructie van vinyl komt grotendeels overeen met die van PVC. Vrijwel alle lagen zijn identiek; behalve de verende, onderste laag. Bij vinyl is deze flexibeler - en dus zachter - terwijl de onderste laag bij PVC steviger en robuuster is. Deze verende eigenschap heeft als voordeel dat vinylvloeren verkrijgbaar zijn in brede(re) afmetingen dan laminaatplanken. Hierdoor kan de gehele oppervlakte van de ruimte worden uitgesneden. Je kunt vinylvloeren naadloos leggen wat een strak resultaat oplevert.

Service & montage
Vinylvloeren zijn relatief dun en wordt direct op de ondergrond verwerkt. Daarom is het belangrijk dat deze volledig glad gestreken is. Een vinylvloer wordt door onze professional gelegd. Jouw vloer combineren met vloerverwarming? Dan is vinyl een goede keuze. Door het dunne materiaal komt de warmte hier gemakkelijk doorheen. Maar bedenk je wel dat vinyl van nature al warmer zal aanvoelen wat te maken heeft met de isolerende werking van de lagen.


PVC-vloeren

PVC wordt gemaakt uit het materiaal polyvinylchloride. Een materiaal dat soepeler en dunner is dan de samengeperste lagen van de laminaat vloeren. Qua samenstelling lijkt PVC op vinyl maar door de stevige onderlaag zijn ze iets sterker. PVC is geschikt in combinatie met vloerverwarming. Doordat het materiaal vrij dun is, komt de warmte hier makkelijker doorheen.

PVC vloeren hebben een prachtige uitstraling. Ze zien er vaak erg realistisch uit en kunnen in verschillende patronen worden gelegd. Denk aan visgraat of stroken. PVC is geschikt om diverse hout- of betonlooks mee na te bootsen en zorgt voor een prachtig resultaat.

Service & montage
PVC-vloeren worden direct gelegd op de ondervloer. Er zit geen ruimte tussen waardoor geluidsoverlast wordt beperkt. Ook hiervoor geldt dat dit door onze professionals wordt gedaan omdat de egaliteit van de vloer erg belangrijk is.