Gastblog: De vloer als basis

De keuze van de vloer heeft een grote impact op de sfeer en uitstraling van je huis. Het gaat om een groot aantal vierkante meters, die ook heel zichtbaar zijn. Een vloer kies je voor langere tijd, dus even stilstaan bij die keuze is terecht. We geven graag een paar gouden tips die het je makkelijker maken om te kiezen.

Wat voor type vloer?

Allereerst is het goed om na te denken over de functionaliteit van de vloer. Zijn er (nog) kleine kinderen in huis of huisdieren, die het nodig maken om regelmatig schoon te maken? Dan is een praktische keuze, een gladde en sterke vloer zoals marmoleum, PVC of een laminaatvloer ideaal. Als je het plezierig vindt dat je niet direct alles ziet op de vloer, kies dan voor een vloer met wat meer uitgesproken ‘tekening’. Daar zie je wat minder op dan op een vloer die egaal is en uit één tint bestaat. Voor een budgetkeuze is vinyl ideaal: deze vind je in prachtige en eigentijdse houtprints.

Ben je op zoek naar een gietvloer-achtige basis? Kijk eens in de collectie van Marmoleum, en kies bijvoorbeeld voor een Walton. De egale grijze versie is een budgetvriendelijk alternatief voor de wat kostbaardere gietvloer.
Voor een slaapkamer kan het heerlijk zijn om voor tapijt te kiezen. Zacht en warm aan je voeten als je opstaat, en ook de uitstraling van tapijt is comfortabel en voet rijk aan.


Een donkere of een lichte vloer?

Ja, dat is eigenlijk een heel persoonlijke keuze. Ben niet bang om een donkere vloer te kiezen. Doorgaans komt er veel daglicht onze huizen binnen, en een vloer die wat zwaarder van tint is, geeft letterlijk grond onder onze voeten en voelt heel plezierig aan. Vraag jezelf af of je grote contrasten in je huis wil: dit kan een leuke spanning geven , maar een interieur met wat minder contrasten zorgen voor meer rust. Heb je veel spullen in je huis staan, dan is deze laatste optie een goede keuze. In dit geval kies je je kleuren en tinten wat dichter bij elkaar. Heb je vooral wat donkerdere meubelen, kies dan ook voor een wat donkerder vloer. Zou hou je de uitstraling mooi rustig. Wanneer je een perfecte afstemming in jouw interieur wilt van de diverse kleuren en materialen, kies er dan voor om eerst een ontwerp te laten tekenen. Dan krijg je wel de mooiste eenheid in jouw huis.

Interieurontwerpster Marie-Gon geeft ook online interieuradvies voor Decorette Maassluis. Vind jij het lastig om je huis op een juiste manier in te richten? Bekijk deze pagina en laat je inspireren met 3D tekeningen, moodboards en persoonlijk advies!