Appartement: tips & tricks voor een klein huis

De grootste fabel is dat een kleine ruimte niet groots kan ogen. Je kunt namelijk met kleine aanpassingen een kamer groter laten lijken. In dit artikel geven wij tips voor het inrichten van een appartement of klein interieur.

Stap #1: Kleuren

Een ruimtelijk effect creëer je grotendeels met de juiste kleuren. Kies voor een licht kleurpalet met pasteltinten en veel wit. Dit is de beste manier om direct een ruimtere setting te creëren omdat wit groter maakt. Let hierbij vooral op het plafond. Geef deze een nét wat lichtere tint dan de muren zodat het hoger lijkt. Door hoogte lijkt de kamer automatisch ruimer. Vermijd felle kleuren omdat die de aandacht trekken; iets dat je in een kleine ruimte wilt mijden.


Stap #2: Transparantie en reflectie

Transparantie is dé oplossing om een huiskamer groter te laten lijken. Ga bijvoorbeeld voor een glazen salontafel. Zo ‘blok’ je de ruimte niet maar loopt de ruimte optisch door wat direct een ruimtelijker effect geeft. Ook reflectie is van grote waarde bij het inrichten van een kleine kamer. Een spiegel reflecteert te ruimte en zorgt voor een luchtere look. Onze tip? Een grote spiegel aan de wand waar je tegenaan kijkt.


Stap #3: Meubelen op pootjes

Hou bij het kiezen van je meubelen deze tip in het achterhoofd. Meubelen op pootjes zorgen voor een ruimtelijker effect omdat je de grond ziet doorlopen. Een simpele en gemakkelijke truc om toch een grotere kamer te creëren.


Stap #4: Grote meubelen

Je leest het goed: koop grote meubelen (die wel passen uiteraard). Grote meubelen zorgen voor een rustigere look in het interieur. Hierdoor wordt je kamer automatisch ruimer. Met kleine tierelantijnen creëer je het tegenovergestelde effect.


Stap #5: De juiste styling

Onze laatste tip: Kies voor de juiste styling. Maak groepjes en zorg dat je spullen niet overal te vinden zijn. Hoe meer prullaria je in huis hebt, hoe rommeliger het overkomt. De gehele inrichting kan hierdoor drukker en knusser worden, maar dit is niet wat je wilt in een kleine ruimte.