Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Een goede nachtrust doet wonderen voor onze gemoedstoestand. Helaas hebben we allemaal weleens een off-night en liggen we de hele nacht te malen. Niet goed voor onze prestaties overdag. Maar wist je dat je met enkele aanpassingen in je slaapkamer je nachtrust kunt bevorderen? Een kleine moeite!

Sereniteit & kleur
Balans is het sleutelwoord voor het bereiken van een goede nachtrust. Kies voor een rustig kleurenpalet en laat fellere tinten achterwege. Rood en geel zorgen ervoor dat je hersenen actief blijven en zelfs stress op kunnen wekken. Je kunt je voorstellen dat dit niet goed is voor het slapengaan. Groen- en blauwtinten daarentegen zorgen voor kalmte, rust én sereniteit. Wil je toch kleur in je slaapkamer? Ga dan voor enkele details.

Licht & lucht
We willen een lichte kamer maar wanneer we gaan slapen moet een kamer donker zijn. Daarom zijn verduisterende gordijnen de perfecte keuze. Deze gordijnen laten geen licht door en zorgen voor complete verduistering.

Daarnaast is frisse lucht erg belangrijk. Slapen met de ramen open is heel goed voor je gezondheid. In de zomer kan je gebruik maken van horren om beestjes buiten de deur te houden. Denk er ook in de winter eens aan om de ramen open te gooien. Ondanks de kou is dit veel beter voor je gezondheid én nachtrust!

Textuur
Schoon beddengoed wordt door vele erkend als een geluksmoment. Dat heeft te maken met de frisse geur. Je slaapt lekkerder in een fris en schoon bed. Was je lakens daarom regelmatig. Daarnaast is het verstandig om - in plaats van een fel gekleurd sprei - te kiezen voor een verschil in textuur. Denk aan een grof gebreid plaid of ultra zacht sprei. Het aanraken van verschillende texturen stimuleert ons brein.

Hout textuur in je slaapkamer zorgt ook voor kalmte en rustig ogende omgeving. Dit komt door de natuurlijke associatie.

Planten
Planten zorgen voor zuurstof en filteren lucht én hebben een geluiddempend effect. Dus ga voor planten in de slaapkamer!

Foto's van Bece Raamdecoratie verkrijgbaar bij Decorette Maassluis.