Kleur! Natuurlijk groen

Kiezen van de juiste kleur verf voor in je interieur kan een breinbreker zijn. Ga je voor basic wit of toon je lef en verf je de muur trendkleur oker? Laten we de eigenschappen van verschillende kleuren even onder de loep nemen. Decorette Maassluis geeft graag tips voor de meest natuurlijke kleur in ons spectrum: Groen!

Mood
Rust, genegenheid en een hang naar natuurlijke producten. Groen doet ons denken aan natuur. Met groen accentueer je en zorg je voor energie. Groen is de kleur van leven, frisheid en balans. Tevredenheid, harmonie, vertrouwen en optimisme zijn kenmerken van deze natuurlijke tint. Maar ook innovatie, duurzaamheid zijn associaties die we hebben met deze kleur.

Combineren
Groen in het interieur is altijd een goede keus. Zie je een groene wand in je woonkamer niet zitten? Dan kun je altijd nog groene vingers kweken en wat planten neerzetten. Deze zijn overigens ook nog eens goed voor je gezondheid! Het hoeft niet altijd in een groot gebaar te zitten, maar groene details kunnen ook inspirerend zijn.

Verschillende soorten groen, zorgen voor een differentie in effect. Zo kun je spelen met mint, voor een hip, jong en urban gevoel, gebruik pastel voor een romantische touch en vergrijst groen voor een stoer, industrieel karakter.

In combinatie met wit wordt de frisheid versterkt, terwijl oker of koper warmer maakt.

Valkuilen
Denk goed na voordat je een wand groen verft. Groen is een bepalende kleur en creëert direct een associatie. Daarnaast kan een glanzend groene kitsch en fout overkomen. Hetzelfde geldt voor de combinatie van appeltjesgroen en paars. Bedenk wat je wilt en zoek hier eerst voorbeelden via pinterest!