Het interieur voor de perfecte nachtrust

Een goede nachtrust doet wonderen voor onze gemoedstoestand. Helaas hebben we allemaal weleens een off-night en liggen we de hele nacht te malen. Niet goed voor onze prestaties overdag. Maar wist je dat je met enkele aanpassingen in je slaapkamer je nachtrust kunt bevorderen? Een kleine moeite! Decorette Maassluis geeft je tips.

Sereniteit & kleur
Balans is het sleutelwoord voor het bereiken van een goede nachtrust. Kies voor een rustig kleurenpalet en laat felle tinten achterwege. Rood en geel zorgen ervoor dat je hersenen actief blijven en wekken zelfs stress op. Je kan je voorstellen dat dit niet goed is voor het slapengaan. Groen- en blauwtinten daarentegen zorgen voor kalmte, rust én sereniteit.

Wil je toch kleur in je slaapkamer? Ga dan voor enkele details, less is more!

Licht & lucht

lichte kamers zijn erg in trek, maar wanneer we gaan slapen moet hij donker zijn. Daarom zijn verduisterende gordijnen de perfecte keuze. Deze gordijnen laten geen licht door en zorgen voor complete verduistering. Geen last van maanlicht, lantaarnpalen of verkeerslichten.

Daarnaast is frisse lucht in je slaapkamer erg belangrijk. Slapen met de ramen open is heel goed voor je gezondheid. In de zomer kan je gebruik maken van horren om beestjes buiten de deur te houden. Denk er ook in de winter eens aan om de ramen open te gooien. Ondanks de kou is dit veel beter voor je gezondheid én nachtrust!

Textuur
Schoon beddengoed wordt door vele erkend als een geluksmoment. Dat heeft te maken met de frisse geur. Je slaapt lekkerder in een fris en schoon bed. Was je lakens daarom regelmatig. Daarnaast is het verstandig om - in plaats van een fel gekleurd sprei - te kiezen voor een verschil in textuur. Denk aan een grof gebreid plaid of ultra zacht sprei. Het aanraken van verschillende texturen stimuleert ons brein, wat ten goede komt van je nachtrust.

Een hout textuur in je slaapkamer zorgt ook voor kalmte en rustig ogende omgeving. Dit komt door de natuurlijke associatie.

Groene Planten
Planten zorgen voor zuurstof, filteren lucht én hebben een geluiddempend effect. Dus ga voor planten in de slaapkamer voor extra frisse lucht en genoeg slaap. En het staat daarnaast ook nog eens erg mooi.