Flamboyant geel, kleur in het interieur

Kiezen van de juiste kleur verf voor in je interieur kan een breinbreker zijn. Ga je voor basic wit of toon je lef en verf je de muur trendkleur oker? Laten we de eigenschappen van verschillende kleuren even onder de loep nemen. Decorette Maassluis geeft graag tips voor de meest pittige kleur in ons spectrum: Geel.

Mood
Geel is het zonnetje in huis, geeft energie, creëert een gevoel van licht en ruimte. Geel is er voor de echte creatieveling, de durfal en de lefgozer. Je brein wordt letterlijk geactiveerd door de eigenschappen. Daarnaast benadrukt geel de positieve invloed van licht. Opvallen doe je zeker met een geel geverfde wand. Deze kleur zorgt voor vrolijkheid, optimisme en een fris geheel.

Combineren

Geel is een lastige kleur en kan je het beste combineren met basistinten. Wit, grijs of taupe hebben eigenschappen die geel mooi laten uitkomen. Kies niet voor verschillende felle kleuren bij elkaar. Wil je toch nog een extra kleur erbij? Ga dan voor een donkere of vergrijsde groene verf. Omdat deze kleur in het spectrum dicht bij geel in de buurt komt, behoud je het ton-sur-ton gevoel. Daarnaast krijg je met verschillende groentonen en geel een sfeervolle combinatie.

Geel wordt veel gebruikt voor accenten. Hoe donkerder de gekleurde tegenhanger is, hoe meer het geel afzwakt. Dit is leuk om mee te spelen en om het gewenste effect te bereiken.

Valkuilen
Geel is leuk, als accentkleur. Gebruik geel niet als basis want dat wordt heel heftig. Een teveel aan geel in een kamer kan verwarring in je brein veroorzaken. Laat geel daarom niet teveel overheersen maar pas het toe met mate.

Let ook op met het combineren van geel en andere primaire kleuren. Geel is van zichzelf al opvallend en met felle kleuren als tegenhanger weet je brein helemaal niet te focussen. Ga daarom slim om met deze kleur en bedenk vooral: less is more.