TREND ALERT! in 5 stappen een Boho Chic interieur

Wij worden vrolijk van vriendelijke kleuren, handgemaakte spulletjes en een frisse interieur twist op zijn tijd. Dat past allemaal binnen de nieuwste trend op het gebied van interieur: Boho Chic. Wij leggen je uit in welke 5 stappen je het interieur in deze woonstijl styled. Want dat kan - door de uiteenlopende prints - soms best lastig zijn.

1. Creëer een rustige basis

De basis van je interieur kan je het beste zo rustig mogelijk houden. Omdat de woonaccessoires binnen deze trend vaak al druk genoeg zijn, is een beetje rust wel handig. Daarnaast wil je wel een moderne twist in je huis hebben zonder gillend gek te worden. Een ander voordeel van een rustige basis is dat je deze makkelijk op verschillende manieren kunt stylen. Zo kan je elk seizoen een nieuwe look creëren.

Voor een rustige basis werk je vooral met dezelfde kleurtonen. Je kan hier best creatief in zijn want een huis geheel in terracotta/bruin kan ook erg rustgevend zijn, mits het allemaal in dezelfde kleurschakering is. Als de keuze aan ons zou zijn kiezen we voor een crème/wit interieur. Dit komt licht en fris over wat, zeker in een Boho Chic interieur, belangrijk is.


2. Maak een groots gebaar

De basis van je huis is gelegd en nu is het tijd voor een groots gebaar. De trend Boho Chic staat bekend om zijn wollen kleden, Perzische tapijten of explosieve patronen. Kies voor één of twee grote gebaren (mits deze niet met elkaar clashen) in je woonkamer. Hierdoor zal je kamer al direct meer opbloeien en de kilheid van het basis interieur wegnemen. Kleuren zijn vaak de belangrijkste reden dat producten goed bij elkaar passen. Zorg voor dezelfde tinten!


3. Varieer met meubelen

Een meubelset bij de meubelzaak vandaan is niet bepaald het toonbeeld van een eigen stijl. Probeer daarom meer persoonlijkheid toe te voegen door de kringloop, vintage winkels of marktplaats af te struinen. Soms kan je heel makkelijk je eigen meubelen pimpen zodat het binnen jouw woning past. Geheel op eigen manier maak je van je huis een thuis. Je kan natuurlijk ook varieren met meubels uit van de meubelboulevard, maar probeer niet teveel te matchen!

Kies voor nonchalante items. Een lage zitbank, een chille stoel of een kist als salontafel. Die kan je best combineren met meubelstukken van de meubelzaak. Mixen mag best maar zorg dat hier een balans in ontstaat.


4. Kies voor fun!

De tijd is aangebroken om de kamer te stylen. Koop woonaccessoires die dezelfde uitstraling hebben als je karpet of meubelen. In deze fase van de Boho Chic inrichting mag je best clashen. Daardoor gaat het juist meer leven. Voorkom een mismatch door zelf een kleurenwaaier te maken. Zorg er daarnaast voor dat de kleuren die je kiest, meermaals terugkomen. Zo blijft het een geheel.

Prints en texturen zijn belangrijk. Zorg voor wollen dekens, fluffy kussens met kwastjes (heel erg bohemian!) of potjes en vazen met verschillende structuren. Vaak zorgen natuurlijke materialen voor veel rust. Denk aan ongeverfd wol bijvoorbeeld. Toch kan kleur de boel flink ophalen, dus schroom dit zeker niet in het interieur!


5. We stylen af met…

Planten! Want van planten kunnen we anno 2017 niet genoeg krijgen. Door weelderige exemplaren toe te voegen aan je styling zorg je voor een frisse look. De kleur groen staat echt óveral bij. Van klimop tot een palmboom, van tropische mangrove varianten tot vetplanten. In principe zijn ook al deze planten perfect te combineren!