House of Hipsters: wat wij kunnen leren

Het zijn de hipsters die stad en land afstruinen voor de perfecte koopjes voor in het interieur. Wij kunnen hier nog veel van leren want verschillende items combineren blijft een kunst. Decorette Maassluis duikt in het fenomeen genaamd: House of Hipsters. Tijd om alle geheimen bloot te leggen!

Storytelling

De beste koopjes vind je op de rommelmarkt of in vintage shops. Producten, nieuw uit de winkel, met een oude, versleten look tellen niet. Het gaat om het verhaal achter de producten. De salontafel uit de kringloopwinkel die qua kleur perfect past bij de tweedehands bank van oma. Het verhaal dat je vertelt over het op de kop tikken van het schilderij aan de wand. De drive om de beste producten te scoren en deze op eigen wijze te combineren. Dát is wat een interieur eigen en uniek maakt en dat vind je binnen de hipster beweging


Het perfecte tapijt

Een zithoek afmaken doe je met een tapijt. Je hebt geen House of Hipster wanneer deze ontbreekt. Maar waar je op moet letten? Het perfecte tapijt is volgens hipsers nostalgisch maar alles behalve stoffig. Denk aan verweerde prints, handgeknoopte tapijten uit Pakistan en traditionele bohemian patronen. Het mooiste is een combinatie van die drie. Het tapijt wordt gecombineerd met een échte houten vloer die kraakt bij het zetten van een stap.


Leer, leer en nog meer leer

Leer wordt mooier naarmate de tijd vordert. Daardoor is dit materiaal perfect voor deze woonstijl. Leer verweerd op een prachtige manier waardoor deze look een vintage lijkt. Daarnaast is het materiaal stoer en sophisticated tegelijk.Arty

Geen Hipster House zonder een touch of art. Kunst kan worden opgehangen aan de muur of in verschillende lijsten op een bureautafel staan. Kunst komt uit je ziel is waarin veel Hipsters zich in zullen herkennen. Ze hangen dan ook iets op waarin ze zichzelf herkennen, in eigen lievelingskleuren of eigen creatieve uitspattingen. Eigenheid is key!


Werken aan huis

Veel hipsters hebben ook hippe banen. Dat betekent flexwerken of zelfs vanuit huis. Een bureau mag daarom niet ontbreken in huis. Het is een plek waar creativiteit tot leven komt. Een stukje wat in geen enkel House of Hipster zal ontbreken.