Red Velvet: voor interieurliefhebbers

Bij red velvet denken we aan een cake en dromen weg bij een lekkere cappuccino, maar Red Velvet het is ook één van de interieurtrends voor komend jaar. Laat je inspireren.

Het is al langere tijd dé trend op interieurgebied en dat wordt komend jaar niet anders. Velvet - ook wel fluweel genoemd - maakt ieder interieur stijlvol. De stof dankt zijn unieke glanzende laag aan de manier waarop de stof wordt vervaardigt. Hij bestaat namelijk uit kleine lusjes waardoor de het van nature een prijzige stof is. Dat is de reden dat fluweel wordt geassocieerd met rijkdom en luxe. De stof was vroeger alleen de elite toegankelijk maar in deze tijden is het voor iedereen voorhanden en kunnen we allemaal genieten van de kwaliteiten van dit bijzondere materiaal.

Door de sterke associatie van velvet is deze stof goed te te passen als stijlvolle touch aan het interieur. Helemaal wanneer jouw huiskamer stoer en industrieel is, zal de stof zijn werking doen. Het geeft warmte, sfeer en zorgt voor luxe in de huiskamer. Contrasten op zoeken is een simpele truc om je interieur nét even spannender te maken.

Red velvet is de meest bekende stof op de markt. Het is de stof van vroegere adel. Koninklijk en robuust. Denk aan afbeeldingen van oude koningen: rood werd gedragen door belangrijke mensen. Hoewel Red Velvet een tijd lang niet meer terug te vinden was in ons interieur maakt het nu zijn comeback. Het geeft nét dat koninklijke tintje, die warme sfeer of die elegante touch die een modern interieur nodig heeft.