Het interieur opfleuren met kleurrijke bloemen

Bloemen: vrolijk geuren zij je tegemoet wanneer je de woonkamer binnenstapt na een lange werkdag. Een vers, kleurrijk boeket zorgt direct voor extra warmte in een koele kamer. Creëer extra uitstraling en ga voor een vriendelijke look & feel met een bos mooie bloemen. Omdat bloemen (en planten) een steeds belangrijkere positie in het interieur innemen, geeft Decorette Maassluis je tips! Niet alleen gebruiken wij ze letterlijk op tafel, maar ook zien wij ze terugkomen als prints in behang en stof.

Een grote vaas bij de entree van je woning zal direct een sterke indruk achterlaten terwijl een subtiele vaas op je salontafel voor extra gezelligheid zorgt. Een bos rozen misstaat niet in een romantische kamer terwijl zonnebloemen zorgen voor een zomer-achtige setting. De keuze van je bloemen doen veel voor de uitstraling van je huis. Kies voor een kleurpalet dat je aanspreekt, maar let óók op de bloemsoorten voor een optimaal resultaat.

Bloemen zijn blikvangers. Ze zorgen voor extra gezelligheid en een huiselijke sfeer. Vaak neigt men naar bloemen in hetzelfde kleurpalet als hun huis, maar dit hoeft lang niet altijd. Een boeket met een variatie aan kleur kan een verademing zijn in het interieur. Comprimerende kleuren (kleuren die ver van elkaar afliggen, bijvoorbeeld oranje en blauw) versterken elkaar, zorgen voor een spanningsveld en worden intenser als ze naast elkaar worden gebruikt. Mix, match en combineer die (kleurrijke) bloemen!

Wist je dat bloemen ook belangrijk zijn voor je gezondheid? Door de vrolijke uitstraling zorgt een boeket voor een fleuriger geheel maar óók voor gezelligheid. Dit werkt positief op je gezondheid omdat het ontstresst. Onderzoek wijst uit dat je jezelf in een interieur vol bloemen ook prettiger voelt. Een bos bloemen staat er dus niet alleen voor de show.

Wil je eens iets anders dan een bos bloemen op tafel? Kies voor een leuke bloemprint op de wand. Bloemenprints zijn heel erg trendy. Je hebt ze in subtielere varianten maar je kan ook kiezen voor een groot gebaar. Omdat er inmiddels ontelbaar soorten bloemprints zijn, is er altijd wel één te vinden die past bij je persoonlijkheid en wens.