Video: interieurtrend: Japans design

Spotted trend! Stylist Tessa deelt haar bevindingen over de nieuwste interieurtrends. In deze video vertelt ze over Japans Design. Japan spreekt zichzelf steeds vaker uit op interieurgebied en in de westerse wereld lijken we hun eigenzinnige stijl met open armen te ontvangen. Japans Design is dé nieuwste woonstijltrend voor 2019. Kom maar op met die Bonsai bomen en minimalistische meubels...

Bekijk de video hierboven.

In Japanse woonstijl staat rust en eigenheid centraal. Alles is ingericht om onszelf te kunnen zijn. Ons interieur is een plek om thuis te voelen en het om het drukke leven achter je te laten.

Japans design is abstract, minimalistisch en eenvoudig. Er wordt ontworpen vanuit de essentie waardoor alle decoratie en opsmuk achterwege wordt gelaten. Het sombere kleurpalet komt hier ook uit voort. Geen tierelantijntjes maar rechte vormen, neutrale kleuren en een focus op duurzame materialen uit de natuur als hout, rijstpapier, zijde, katoen en natuurlijk bamboe.

De natuur heeft een centrale rol in het Japans interieur. Zo zien we de populariteit van veel traditionele Japanse planten zoals bamboe of bonsai toenemen. Zij geven je interieur direct een Oosterse en rustieke sfeer. Vind je het interieur kil? Dan kan je altijd kiezen om af te stylen met waxinelichtjes want dat zorgt in een Japans interieur voor een warme touch.

Op zoek naar inspiratie? Bekijk ons Pinterest bord.