Populair interieur: zwart/wit

Als Nederlanders kiezen we graag voor neutrale kleuren in het interieur. Niet omdat we saai zijn, maar omdat wij in de lage landen een voorkeur hebben voor een strakke, Scandinavisch stijl. Dit past nu eenmaal in een modern interieur en dus in onze Hollandse huiskamers.

1. Het is makkelijk toepasbaar

Waar wij Hollanders ook erg van onder de indruk zijn is functionaliteit. Waar de Italianen zichzelf kleden in expressieve kledingstijlen kiezen Nederlanders hun outfit vaak ‘omdat het lekker zit’. Hetzelfde geldt voor ons interieur. Een zwart/witte basis is perfect om te combineren met iedere kleurschema die je maar kan bedenken. De perfecte start om je interieur aan te kleden. Daarnaast straalt wit natuurlijk rust uit en creëer je met zwart nét dat contrast dat zorgt voor spanning. Helemaal niet saai dus!


2. Jij bent de kunstenaar

Zoals genoemd maak je met zwart in het interieur een dramatisch gebaar. Zeker waneer het de combinatie is met contrastkleur wit. Het doet ons denken aan een lijntekening die je inkleurt. Door expliciet te kiezen voor zwart en wit leg je de focus op lijnen of vormen. Hiermee kan je eigenheid creëren in het interieur!


3. Aankleding van je kinderkamer

Gezien de combinatie op speelse wijze kan worden gebruikt, is de toepassing voor een kinderkamer enorm populair. De kleuren geven een stoere twist aan je lieflijke roze/blauw tinten én geeft de inrichting een ruw tintje. Leuk zijn verschillende quotes in diverse lettertypes.


4. Laat motieven clashen

Om ervoor te zorgen dat je kamer niet saai wordt door de eentonigheid in kleur, kan je kiezen voor patronen. Je hebt gekozen voor een makkelijke kleurcombinatie. Het bij elkaar zoeken van motieven is daardoor ook een eitje. Het kan juist leuk zijn om prints te laten clashen. Juist die combinatie maakt eigenheid in het interieur.


5. Textuur is fijn

Wanneer je veel dezelfde kleuren gebruikt in een interieur, kies dan voor diversiteit in texturen. Ga voor een wollig tapijt op een wit houten vloer. Kies voor zwarte bank met eenzelfde kleur sisal kleed. Structuren zorgen voor dynamiek en hiermee creëer je een prachtig totaalplaatje.