Pantone's kleurvoorspelling 2018

Hoewel we nog altijd ons hoofd breken over hoe we Pantone’s kleur van het jaar 2017, Greenery, in ons interieur kunnen toepassen, geven wij alvast inspiratie voor 2018. Zie hier: De kleurvoorspelling voor volgend jaar - Decorette Maassluis.

Op de internationale Home + huiswaar show vorige week onthulde Pantone de kleurtrends die we volgend jaar kunnen verwachten. Het leuke is: er blijkt iets tussen te zitten voor iedereen!

“Metallics zoals we kennen zijn klassiek, maar deze zullen meer gezien worden als basis” volgens Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur. Ze voorspelt ook dat mensen kleuren meer gaan associeren met het oppervlak in plaats van de platte variant, want “het menselijk oog kan niet voorkomen dat je kleuren in combinatie met het materiaal ziet”. Denk aan doorschijnend of in combinatie met elkaar.

Een andere opvallende trend is de beweging naar intense kleuren in plaats van pasteltinten. Muziek naar de oren voor men die van heldere kleuren houdt. “intense kleuren zijn een natuurlijke toepassing van intense levenswijzen” zegt Leatrice Eiseman.


De kleurschema’s van 2018 zijn:

Resourceful: Dit kleurpallet is gemaakt van complementerende blauwe en oranje kleuren. “Een interessante kleurcombinatie” zegt Eiseman. “Het combineert warme en koele tonen en je kan je ogen er niet vanaf houden”

Verdure: Plantaardige kleuren worden gecombineerd met op bessenpaars en Pantone’s Eggshell Blue dat symbool staat voor gezondheid.

Playful: Denk Minions, helder geel en limegroen. Alle kleuren die staat voor plezier, komen samen in dit kleurschema. “Mensen moeten meer lachen” Zei Eiseman.

Discretion:
Dit is Playful’s alterego. Subtiele roze tinten als Pantone’s Elderberry en Hawthorne Rose. “Roze heeft meer kracht dan ooit tevoren” aldus Eiseman.

Far-fetched:
Warme, aardetonen als Cornsilk Yellow gemixt met rooskleurige tonen, dit palet “rijkt de wereld over en omhelst tal van verschillende culturen”

Intricacy: The new neutrals, een palet van neutrale metallics. Met accenten van dramatisch rood en theatraal geel.

Intensity: Een eclectische mix van kleuren die een gevoel van kracht en power oproepen. Allemaal in balans met zwart en goud.

TECH-nique: Helder turquoise, roze en paarse kleuren samen met Pantone’s Brilliant White en Frosted Almond als knipoog naar technologie. Dit palet is is gebaseerd op kleuren die “Shine vanuit zichzelf” Eiseman.