Een mannelijke touch: waarom we dit nodig hebben

Vrouwen zijn over het algemeen bepalend voor de inrichting van het interieur. Zij hebben oog voor gezelligheid en kunnen feilloos een knusse hoek creëren. Toch heeft ieder interieur behoefte aan een mannelijke touch, want juist die mannelijke hand is super trendy!

Een mannelijke touch in het interieur zorgt voor een edgy en industriële vibe. Dit kan een interieur net even spannender maken. In deze blog leggen we je uit wat de voordelen zijn van een mannelijke hand. Misschien toch meer de compromissen op zoeken.

Sfeer & materiaal

Een mannelijke touch kenmerkt zich door zijn stoere basis en energieke uitstraling. Daarnaast definieert een mannelijke hand zich door verweerde elementen in de styling. Dit creëert karakter en geeft identiteit aan een ruimte. In een omgeving waarin niet alles perfect lijkt, voelen mensen zich op hun gemak. Er mag geleefd worden. Dit is precies de reden dat een mannelijke touch zo populair is. Er zijn verschillende woonstijlen geïnspireerd op versleten stukken zoals een industriële woonkamer.

Kleuren

Waar de vrouw eerder zal kiezen voor warme kleuren, is het de man die vaker kiest voor meer koele tonen. Denk aan blauw- en groen. Zwart is ook een populaire kleur voor een mannenkamer. Het benadrukt de stoerheid waarin veel mannen zichzelf prettig voelen. Maar in deze donkere kleur zit ook een gevaar. Het zal snel kil en donker aanvoelen. In zo'n geval zorg je voor een warm element, een gouden touch of natuurlijk hout. Een bos vrolijke bloemen zal een kamer ook direct een vriendelijkere uitstraling geven.

Meubelen & accessoires

Qua styling vinden we mannelijkheid in zowel grote gebaren als in de details. Zo misstaat een grove, leren bank in een interieur nooit, maar kan je ook kiezen voor industriële lampen. Ook kan je een mannelijke touch aanbrengen door glaswerk, denk aan de iconische whisky glazen met getextureerd glas of versleten, katoenen kussens.