Geheimen van een interieurstylist: dit vertellen ze niet

Het interieurvak is voor veel mensen onbekend terrein. Je hebt ruimtelijk inzicht nodig, oog voor de juiste kleurcombinaties en een creatief inbeeldingsvermogen. Wij delen een aantal vakgeheimen die de meeste woonstylisten voor jou verborgen houden.

1. De importantie van kleur

Kleur is - letterlijk - een grote blikvanger. 80% van wat er visueel bij ons binnenkomt is kleur. Het kiezen van het juiste kleurschema is daarmee het belangrijkste aspect is van interieurstyling. Het geheim is om toch eerst de juiste vloer en meubelen te kopen in de kleur die jij mooi vindt. Vloeren en meubelen heb je vaak maar in bepaalde kleurselectie, in tegenstelling tot verf. Deze kan je mengen tot je precies de juiste tint hebt gevonden.


2. Dat een lichtplan essentieel is

Lampen en licht is erg belangrijk in het interieur. Het zorgt ervoor dat we ons prettig voelen in een kamer. Bedenk dat niet elke lamp een eye-catcher hoeft te zijn. Soms geeft een subtiele lamp precies dat beetje extra sfeer dat een ruimte nodig heeft. Daarnaast moet je goed nadenken over de plaatsing. Dat er een stopcontact is, betekent niet dat het een goede plek is voor een lamp. Maak een plan met de juiste lichtplekken, op basis van jouw levensbehoefte. Het is de moeite waard om eens even langer over na te denken.


3. Dat details het verschil
 maken

Een stylist zal jou nooit vertellen alleen de deurklinken te vervangen. Toch kan deze kleine verandering al een enorm positief effect geven op het interieur. De details maken de styling. Kies voor een ander tapijt, voor een nieuwe salontafel of voor een plaid over de bank. Je tovert met snelle, goedkope handelingen het interieur om tot een nieuwe woonstijl.