Een materiaal ode: behang van Piet Hein Eek

Behang met een bloemenprint of met kleurrijke strepen hebben we al vaker voorbij zien komen, maar een marmeren muur? Bij Decorette Maassluis vind je de nieuwe collectie van Piet Hein Eek, waarin een variatie aan prachtige materialen centraal staat. Hoewel Piet Hein Eek bekend staat om producten met sloophout zie je direct zijn hand terug in andere looks. Met de Materials collectie creëer je een hoogwaardige en klassieke look met fantastische afwerking.

Piet Hein Eek’s grootste inspiratiebron voor deze collectie is architectuur. Met marmer, hout en steen zorgt hij voor een stoere, architectonische referentie voor jouw interieur. Authentieke materialen staan vaak prachtig. Een goed voorbeeld hiervan is sloophout. Sloophout wordt vaak gebruikt om een knusse omgeving te creëren en om warmte in huis te behouden. Zo’n harmonieus houten muur is fantastisch maar als je het zat wordt is het lastig te vervangen. De Materials collectie van Piet Hein Eek is een goed alternatief. Je creëert hiermee dezelfde look en feel maar met alle voordelen dat behang biedt.

Naast zijn karakteristieke sloophout look komt Piet Hein Eek ook met een bakstenen muur. Er is geen industriële ruimte te creëren zonder deze print. Het gebruik van origineel materiaal heeft zijn charme maar het behang uit de Materials collectie is nauwelijks van echt te onderscheiden. Dit komt door het l'oeil effect wat gezichtsbedrog betekend. Er is goed gebruik gemaakt van schaduw, textuur en print waardoor het aanzicht net echt is.

De Materials collectie bezit ook een verrassing. Veel mensen vroegen Piet Hein Eek om blauw behang te maken. De beslissing om een print met blauwe planken te maken was dan ook snel genomen en is de eyecatcher van deze bijzondere collectie.

Het behang uit de Materials collectie heeft hetzelfde visuele effect als authentiek materiaal. Daarom is dit behang voor een woonkamer met karakter de ideale oplossing. Bij Decorette Maassluis hebben we meer, soortgelijke materiaal collecties in ons assortiment. Zo hebben we - naast Piet Hein Eek - ook BN Wallcoverings met Riviera Maison en diverse varianten van Eijffinger in onze winkels. Ben je overstag? Kom dan langs onze winkel in Maassluis voor advies over jouw passende woonstijl. Ook als je toch liever gaat voor de bloemenprint!