Dessin trends 2018

Trends zijn er in alle vormen, maten en kleuren maar 2018 is hét jaar van de vrolijke prints. Nog nooit was behang op de muur zo hip of waren woonaccessoires in zoveel variatie te vinden. Daarnaast mag mixen & matchen met verschillende stijlen. Hoog tijd om de dessin trends voor komende periode eens onder de loop te nemen.

Trends afkomstig van patternbank.com


African Summer

In deze ’s zomerse trend kijken we aan tegen gedurfde grafische patronen, heldere dierenhuiden en ongedwongen illustraties. Zwart/wit wordt gecombineerd met frisse kleuren om een statement te maken in het interieur. Kunstzinnig en abstract, strak en vrijpostig. De combinatie van patronen op verschillende schalen maken het geheel eigenzinnig.


Geometric Nature

Wanneer je organische vormen uit de onheilspellende natuur combineert met strakke vormen krijg je de trend geometric nature. Vind bladeren en bloemen op ritmische achtergronden, gemixte micro-dessins en abstracte natuurlijke vormen terug in deze trend.


Flower Striped

Een andere trend die natuur combineert met grafische vormen is Flower Striped. We zien hier de traditionele streep - vaak gebruikt op de achtergrond - in combinatie met kleurrijke bloemenwereld. Van realistische kunstwerken tot bijna abstracte vormen, van illustratief tot creatief photoshop.