50 Shades of Grey

Je hebt wel honderd verschillende kleuren grijs voor het interieur. De éne kleur grijs is de andere niet. Dat maakt je keuze niet makkelijker. Grijstonen zijn héél makkelijk te combineren maar dat wil niet zeggen dat ze makkelijk toe te passen zijn. Decorette Maassluis legt uit waar je op moet letten.

In combinatie met kleur

Grijstinten zijn de perfecte kleurpartners voor in het interieur. Ze zorgen ervoor dat iedere andere kleur er uitspringt. Een gele oker kleur wordt nóg feller, een wit nóg frisser. Daarom is een grijs in je kleurpalet een hele goede keuze. Lees hieronder welke kleurtinten je het beste kan combineren met de diversiteit aan grijs.


Vergrijsde koele kleuren

Grijs heb je in verschillende koele tonen. We spreken van een koele tint wanneer er een klein beetje blauw of groen door verwerkt zit. Vaak zie je dit niet met het blote oog, maar op een gehele wand wordt snel duidelijk of je een koele of warme grijs hebt gekozen. De koele grijs zal perfect matchen met andere koele kleuren. Denk aan (donker)groen, (donker) blauw, paars, turquoise.

Tip: Kies je voor een koele blauwe kleur? Probeer kilheid te voorkomen door sfeer aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door met planten of hout te combineren. Door de natuurlijke look is de sfeer zo terug in huis.


Vergrijsde warme kleuren

De warme variant van grijs is gemengd met de kleur rood. Deze vergrijsde tint neigt nét iets meer naar warme kleuren waardoor deze gecombineerd kan worden met rood, bruin, oranje of bijvoorbeeld terracotta. De warme grijs is van zichzelf al een stuk sfeervoller.

Tip: Omdat deze grijs toch wel intens kan overkomen is een combinatie met zachte materialen een aanrader. Een wollen plaid bijvoorbeeld, of velvet stoel.


Grijstonen

Dan hebben we nog de grijstonen die echt 100% gebaseerd zijn op zwart. Er is geen enkele andere kleur vermengt in dit kleurpalet. Daardoor is hij koel noch warm. Het is dan belangrijk dat je er zelf een draai aangeeft door een mooie tegenhanger te vinden. Bij deze grijstonen zullen pastelkleuren of heldere primaire kleuren perfect passen.