Trend: Visgraat vloer

Een vloer uitkiezen is een verantwoordelijke taak. Niet alleen moet hij kwalitatief goed zijn (hij gaat jaren mee), een vloer moet ook een goede basis zijn voor jouw woonstijl. Een prachtig exemplaar is de visgraat vloer. Hoewel deze vloer momenteel helemaal hot is, is hij eigenlijk heel tijdloos én past hij in ieder interieur. Decorette geeft je tips hoe je de visgraat vloer optimaal toe kunt passen binnen jouw woonstijl.

Visgraat vloer

Industrieel

Wanneer jouw woonstijl omschreven kan worden als stoer en industrieel, kies dan zeker voor een visgraat vloer. Wanneer het contrast qua kleur in de planken groot is en de nerven duidelijk zichtbaar zijn, creëer je een rauwe look die prachtig staat in een industriële ruimte. Je hebt hiermee een perfecte basis voor jouw woonstijl.

Tip: combineer met pastel kleuren, glas en transparantie en een zacht, wollig tapijt om het geheel wat liever te maken.


Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur staat bekend om haar verfijning en minimalisme. Een visgraat vloer is daarom dé perfecte basis om het geheel stylish te maken en een extra accent te creëren. Kies binnen een Scandinavisch interieur voor zo min mogelijk contrast en een lichte, eiken vloer. Helemaal af maak je het door een glanzende pasta te gebruiken om het geheel nét wat gepolijster te maken.

Tip: Werk met een licht kleurschema en kies voor planten en bloemen om fellere kleuren terug te laten komen.

Stijlvol

De visgraat vloer is elegant en chique. Dit is de reden dat we deze vloer ook vaak terugzien in bijvoorbeeld (oude) herenhuizen aan de Amsterdamse gracht en grote landhuizen op de Veluwe. Een visgraat vloer maakt het interieur stijlvol door het hoge detailniveau. Kies voor een donkere visgraat vloer om sfeer te creëren in een grote ruimte. Donker hout wordt gezien als chique en voedt de totale sfeer in de woning.


Tip: Pas op dat het geheel niet te donker wordt, maar met donkerbruin hout, (licht) grijze muren & groentinten krijg je een natuurlijke look.