Trend: Patchwork tegeltjes

In het interieur laten we ons wel vaker inspireren door andere culturen. Zo zijn deze typisch Marokkaanse tegeltjes ook terecht gekomen in ons oerhollandse huis. Het idee van deze tegeltjes komt oorspronkelijk uit Noord Afrika en Turkije. Daar gebruikt men deze kleurrijke tegels standaard in de architectuur. Blijkbaar zijn we toe aan een mediterraans klimaat want deze patchwork tegels zijn helemaal hip.

Opvallende tegeltjes voor in je badkamer of keuken; het moet je smaak en stijl zijn. Wanneer je het aandurft ben je zeker van een echte eye-catcher. Een mediterraans gevoel is niet voor iedereen weggelegd maar als je ervan houdt is het pimpen van de gang met deze vrolijke tegels het meer dan waard.

Het leuke van deze trend is dat je zelf ook je creativiteit kwijt kunt. Combineer verschillende stijlen en stel je patchwork helemaal zelf samen. Een beetje excentriek of een stuk subtieler, het ligt helemaal in eigen hand. Let op dat het geheel niet chaotisch en rommelig wordt. Dit kan bijvoorbeeld door de kleur van de tegels hetzelfde te houden, of juist verschillende kleuren maar dezelfde vormen te gebruiken.

Je hoeft natuurlijk niet je hele vloer of wand te betegelen, maar denk eens in stroken. Juist door een strook op de vloer te betegelen creëer je een uniek aanzicht én wordt het niet te druk. Hierdoor blijft het rustig en modern. Of combineer je favoriete dessins met effen tegels. Ook hierdoor creëer je rust. Zorg er wel altijd voor dat de tegels even groot zijn. Door met formaten te variëren wordt het onnodig chaotisch en een gigantisch puzzelwerk. Dit wil je niet!

Patchwork is een techniek dat gekenmerkt wordt door lapjes stof met verschillende kleuren en patronen die aan elkaar worden genaaid. Deze techniek wordt toegepast bij plaids en kleding, maat is nu ook hip in het interieur en design.

Bij Decorette verkopen we helaas geen tegels, maar we willen je graag inspireren met de nieuwste trends op interieurgebied. Benieuwd wat we wel in ons assortiment hebben? Kom eens langs onze winkel!