Deze planten zijn onmisbaar in huis

Planten zijn een belangrijk onderdeel in ons huis. Niet alleen fleuren ze het interieur op, maar planten hebben meer positieve eigenschappen. In dit artikel vertellen we meer over bijzondere planten en hun unieke eigenschappen.

Citronella

Hoewel wij de frisse geur van deze plant als prettig ervaren, zal de mug ver uit de buurt blijven. Deze plant is een veelvoorkomend ingrediënt in mug-afstotende producten zoals kaarsen en sprays. Deze plant naast je bed plaatsen kan dus goed werken tegen vervelende muggen.


Muntplanten

Er zijn verschillende testen gedaan die bevestigen dat spinnen de geur van munt niet waarderen. Simpelweg omdat ze het vinden stinken. Hoe standvast deze onderzoeken zijn, is lastig te zeggen omdat er ook tegenargumenten te vinden zijn. Één ding is zeker: spinnen komen liever niet in de buurt van munt. Het kan dus geen kwaad om een muntplant in de vensterbank te zetten.


Areca Palm

Dan hebben we ook nog planten die goed zijn voor onze gezondheid. De Areca Palm is volgens Nasa dé gezondste plant voor het interieur. Ze zorgen voor een verbetering in de lichtkwaliteit en zuurstofaanmaak. Andere planten die in de top 3 voorkomen zijn De Sansevieria en de Scindapsus. Kortom: genoeg keuze.


Gerbera’s

Wil je toch wat vrolijkers in je kamer? Gerbera’s zijn planten die de gezondheid-trucs net zo goed onder de knie hebben. Goed voor de lucht én voor de uitstraling van het interieur. Gezellig!