Bye marmer, hier is Terrazzo!

Je weet dat het een nieuwe trend is als je het op meerder gebieden ziet terugkomen. Terrazzo is een materiaal dat we echt overal terugzien. In textiel, behang en woonaccessoires. Wat het precies is en hoe je het toepast? Tijd om in te zoomen op dit materiaal.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo (ook wel Granito genoemd) is een steensoort die vooral vroeger razend populair was. Het materiaal is een tijdje van onze interieurradar verdwenen, maar maakt nu zijn comeback. De gespikkelde structuur en uitstraling is afkomstig van restmateriaal van marmer en graniet. Deze afvalmaterialen worden vervolgens gegoten in beton en het oppervlak wordt geschuurd en gepolijst. Er ontstaat een mooi gemêleerd effect.

Vanuit de geschiedenis was Terrazzo een low-budget oplossing voor mensen die geen marmer konden betalen. Het is vooral bekend uit de nu zo karakteristieke jaren '30 woningen. Tegenwoordig is het hergebruik van restmaterialen natuurlijk super populair. Terrazzo is daarom een duurzame oplossing voor onze vloer, tegels, sanitair én keuken.

Hoe pas je Terrazzo toe?

Het gemêleerde effect van Terrazzo voelt aan als een speels en vrolijk patroon. Het gebruik van natuursoorten en duurzame oplossingen past perfect in een Scandinavische woonstijl. Maar ook tussen industriële elementen zal Terrazzo een waardige toevoeging zijn. Het heeft namelijk een stoer karakter. De herkomst speelt nog altijd een rol in de uitstraling. Vroeger werd het materiaal vooral in gangen toegepast. Tegenwoordig is de steensoort populair in keukens en badkamers. Het geeft een enorme elegante touch in de kamer, check onze inspiratie hieronder!

Terrazzo is in veel soorten en kleuren te verkrijgen. Van pastel tot grijs, van contrastrijk tot subtiel.