What to do: zo werk je met een schuine wand

Hoewel je direct verliefd bent geworden op de prachtige zolderkamer met schuine wand, kom je er gaandeweg achter dat het inrichten niet zo makkelijk gaat. Een schuine wand belemmert je bij de standaard inrichting. Met een beetje creativiteit hoeft deze wand zeker geen nadeel te zijn! Zeker met deze handige tips van Decorette.

Kamer met schuine wand

1. Maak gebruik van alle ruimte

De truc is om op een slimme manier optimaal gebruik te maken van de ruimte. Het plaatsen van meubels is lastig. Je kan bijvoorbeeld geen grote kast tegen de schuine wand plaatsen. Kies dus voor lage meubelen en zet je wand centraal. Of maak bijvoorbeeld een rommelhok achter zogeheten knieschotten. Hiermee kan je zelfs de loze, laagste ruimte gebruiken om op te bergen; win-win!

Tip: Denk aan meubels op wielen. Deze kan je makkelijk heen en weer kan schuiven. Zo maak je optimaal gebruik van je (lage) ruimte.


2. Denk aan de lichtinval

Vaak zit er in een schuin dak een raam, variërend van plafondhoogte tot mini doorkijk. Hierdoor wordt de lichtinval bepaald. Kleine ramen zorgen voor minimale lichtinval, terwijl dit juist fijn aanvoelt. Het is aan jou om hier creatief mee om te gaan en eventueel extra lichtbronnen te verzorgen.

Tip: Hang diverse slingers met lampjes op. Hierdoor creëer je direct sfeer en maak je van het minpunt in de ruimte juist een pluspunt.


3. Styling & verzorging

Grote kans dat wanneer je de kamer binnenloopt, de aandacht uitgaat naar de schuine wand. Zorg dat deze niet te zwaar voelt en geef hem - om die reden - geen donkere of felle kleur. Houd hier ook rekening mee met de rest van de styling. Zet je wand centraal en kies voor mooie zonwering. Zo maak je een eye-cather van je wand. Zorg dat je de styling niet te druk maakt. Kies niet voor kleine details maar ga voor grote gebaren. Zo houd je het geheel ruimtelijk.