Trends: gespot op de VTWonen & Design Beurs

In de week van 1 t/m 6 oktober hebben we volop kunnen genieten van al het moois op de VTWonen & Design Beurs. Van het uitdelen van woonadvies, tot het zelf snuffelen op de beurs. Na deze week zijn ook wij weer volop geïnspireerd hebben we nieuwe trends gespot.

1. Aardetinten & Roze

Roze wordt een belangrijke kleur voor aankomend interieur seizoen. Deze kleur geeft sfeer en wordt vooral gebruikt voor een warme toevoeging op moderne aardetinten. Daarom is deze kleur - zeker in de winter - een welkome toevoeging. Het leuke is dat deze vrouwelijke kleur anno 2020 wordt verwerkt in een industriële en stoere woonstijl. Hierdoor wordt de associatie met vrouwelijkheid getemperd en dat maakt hem flexibeler in het interieur.


2. Woonstijl: Art Deco

We hebben eerder al een trendreport met jullie gedeeld over Art Deco. Ook op de VTWonen & Designbeurs spotte wij deze kunststroming voor het interieur. Geometrische vormen worden afgewisseld met minimalistische decoratie. Perfect voor een modern interieur.


3. Afrikaanse invloeden

Reizigers onder ons herkennen zich vast en zeker in deze nieuwe trend. De nieuwste interieur inspiratie wordt in overvloed gehaald uit Afrika. Denk aan herkenbare, geweven manden, lampen, mysterieuze sculpturen, ethnische patronen en gekleide vazen. Deze trend vraagt om wat creativiteit want de meest unieke combinaties vliegen ons om de oren.4. Gedroogde bloemen

Het past perfect bij de herfstdagen: gedroogde bloemen. Dit was misschien wel de meest aanwezige trend op de VTWonen & Design beurs. Van kunststukken boven de eettafel tot enkele bloemen in een mini-vaas. Onder een stol of hangend aan de muur. Bedenk het zelf.Bekijk onderstaande video voor een compilatie van Decorette Stalenlab op de beurs.