Trend: linnen gordijnen

Natuurlijke materialen worden steeds vaker gekozen boven de synthetische tegenhangers. Dat vinden wij niet gek, want kunstmatig is nooit goed. Niet voor het milieu, maar zeker ook niet voor onze gemoedstoestand. En dat is precies waarom linnen gordijnen helemaal hot zijn. Ze stralen natuurlijke kalmte uit, maar het is ook een luxe stof. Zo hebben ze een pure en rijke uitstraling. Linnen stoffen zijn de perfecte keuze omdat deze niet alleen een open structuur hebben maar ze zijn soepel en draperen hierdoor mooi. Bij Decorette hebben we een gevarieerd aanbod!

Linnen gordijnen

Linnen heeft een natuurlijke uitstraling

Het eerste wat bij ons te binnenschiet als we praten over linnen gordijnen is de unieke, natuurlijke sfeer die ze geven aan je interieur. Door de natuurlijk vezel en de soepel vallende stof kan je het goed combineren met materialen als hout en steen. Met neutrale bruintinten kan je alle kanten op. Een stoerdere of juist romantische woonbeleving bijvoorbeeld. Maak ook eens de combinatie met breisels. Hierdoor oogt het huiselijk en warm. Je creëert de perfecte uitstraling voor een uitnodigend en subtiel interieur.

Linnen past perfect in een landelijk interieur

Door de natuurlijke uitstraling komen linnen gordijnen goed tot hun recht in de landelijke woonstijl. Mix en match met verschillende kleurtonen en zorg dat de gordijnen tot de grond komen. Hierdoor staan linnen gordijnen ook nog eens elegant, maar wel met een knipoog naar landelijk comfort.

Scandinavische woonstijl met linnen gordijnen

Linnen gordijnen passen perfect bij de minimalistische sfeer van een Scandinavisch interieur. Deze woonstijl staat bekend staat om zijn kwalitatief mooie producten. Daarom misstaat deze luxe stof zeker niet. Weet ook dat deze gordijnen in alle kleuren te verkrijgen zijn. Zo creëer je wat meer karakter en persoonlijkheid.

Gebruik van gordijnen in huis

Je hoeft linnen gordijnen niet alleen te gebruiken voor je ramen. Ze staan bijvoorbeeld ook fantastisch als roomdivider of als een zacht en geluiddempend stijl-element voor een blinde muur. Heb je een kleine kamer? Door de luchtige kenmerken van linnen komt een kamerscheiding in deze vorm alsnog ruimtelijk over.