Trend: Fluwelen stoffen

Fluweel ofwel velvet is helemaal terug van weggeweest. Dit is dé trend op modegebied. Dat was te merken, want rond de kerstperiode werden we bedolven onder velvet shirtjes, jurkjes en jumpsuits. Deze trend is ook overgewaaid naar interieurgebied en Decorette pluist het voor je uit.

Fluwelen stoelen

Velvet & Stijlvol

Dat fluweel dé trend was rond de kersttijd was natuurlijk niet voor niets. Fluweel is een chique stof waarmee je elk kledingstuk elegant en glamoureus maakt. Datzelfde doet het in het interieur. Gebruik je fluweel voor de gordijnen, dan is dit een zekerheid voor een elegante kamer. Doordat deze stof soepel is, zacht aanvoelt en een subtiele glans heeft, wordt het gezien als een luxe en rijke stof. Fluweel was vroeger een dure textielsoort en werd dus vaak gebruikt door de elite. Dankzij nieuwe kleuren en patronen is Fluweel allang niet oubollig meer.

Fluweel & Industrieel

Fluweel kan je heel goed combineren met industriële elementen. De luxe stof haalt de koele uitstraling iets meer op en zorgt voor wat elegantie. Een industrieel interieur kan soms wat kil worden en dan zijn fluwelen stoffen een hele goede combinatie.

Velvet & Scandinavisch

Een andere stijlrichting waarin we Velvet terug zien is de minimalistische en Scandinavische trend. Gecombineerd met marmer en licht hout is het een prachtige, stijlvolle tegenhanger. Belangrijk binnen deze trend is om de rust te bewaren binnen de kamer.

Fluweel & kleur

Velvet is tegenwoordig in vele kleuren te vinden. We zien binnen deze trend een variatie aan kleurtonen waarmee je niet fout kunt gaan. Nieuw zijn de pasteltinten als babyblauw en Scandinavisch roze, maar ook de rijke en diepe kleuren als cherryrood, okergeel, pimpelpaars, petrol en smaragdgroen zijn weer helemaal hot.

Fluweel & Functionaliteit

Naast dat velours gordijnen natuurlijk prachtig zijn, hebben ze ook een positieve werking in een kamer. Zwaardere stoffen worden vaak gebruikt in de horeca. Dit komt omdat zij brandvertragend zijn. Daarnaast zijn ze geluiddempend. Ideaal wanneer je een gehorig huis hebt.