Living Coral volgens Pantone dé trendkleur voor 2019

Ieder jaar wachten wij met smart op Panone’s ‘color of the year’. Een trendkleur die wordt bepaald door de grootste trendanalisten en kenners in het vak. Best een big deal: want deze kleur vertelt niet alleen wat we komend jaar in de huiskamers terug gaan zien. Dit jaar zijn de pijlen gericht op Living Coral. Een koraal tint met gouden ondertoon, energiek maar met een zachte edge.

De eigenschappen van Living Coral

Levendig en toch zacht. Living Coral is een tint die ons omarmt met comfort maar is tegelijkertijd een kleur die ons brein prikkelt. Een kracht die maar weinig kleuren bezitten. Living Coral is gezellig én pittig van aard. De kleur voelt aantrekkelijk en stimuleert activiteit, is optimistisch en suggereert speelse expressie.

Living Coral is één van de meest unieke en stimulerende kleuren die je in de natuur kan terugvinden. De zee maakt de kleur ongrijpbaar maar des te meer glorieus. Het vibrerende water zorgt ervoor dat de tint levendig en bruisend overkomt. Pantone Living Coral doet denken aan koraalriffen die onderdak bieden aan een diverse caleidoscoop van kleuren.

Pantone’s Visie op Living Coral

De trendkleur is een reactie op de digitale technologie en social media die steeds meer ons dagelijkse leven overnemen. Hierdoor zijn wij op zoek naar authenticiteit en bijzondere ervaringen waarbij verbinding en intimiteit een rol spelen. Hoewel we de kleur zien terugkomen in onze omgeving, representeert de aanwezigheid in social media.