4 redenen om direct planten in huis te halen

We kunnen niet zonder planten in ons interieur. Het is een enorme trend. Toch zijn planten niet alleen goed voor ons oog en de uitstraling van de woning. Een beetje groen in huis doet wonderen voor onze gezondheid. Wij geven je vier redenen om direct planten in huis te halen.

1. Betere luchtkwaliteit

Voor degene die niet hebben opgelet bij biologie; in tegenstelling tot mensen ademen planten zuurstof uit. De uitstoot van zuurstof zorgt ervoor dat er in een ruimte vergeven van planten, extra zuurstof aanwezig is. Dit bevorderd het ademhalen.


2. Planten maken slimmer

Verschillende onderzoeken stellen dat je geheugen met 20% groeit wanneer je in de buurt van planten leert. Daarnaast doet het veel goeds voor je concentratie en productiviteit. Overtuigend!


3. Goed voor de gezondheid

Planten en bloemen zijn belangrijk voor onze gezondheid. Ze versnellen niet alleen ons genezingsproces, ze bestrijden ook ziektekiemen. Planten zorgen ervoor dat de luchtvochtigheid met 10% wordt verhoogd. Dit resulteert in een betere atmosfeer waarin kleine kwaaltjes sneller genezen. Daarnaast zorgt een hoge luchtvochtigheid ervoor dat ziektekiemen moeilijker overleven.


4. Goed voor de ontspanning

Het verzorgen van planten werkt ontstressend. Het komt door de voldoening wanneer je plant begint te groeien. Tuinieren is niet voor niets een populaire hobby.

Reden genoeg voor een indoor jungle!