De trendkleur van het jaar 2020 volgens Pantone

De glazen bol van Pantone heeft gesproken; het kleurinstituut legt zijn geld voor 2020 in op Classic Blue. Gezien de geschiedenis van het kleurinstituut kunnen we niet anders dan dit serieus nemen. Want Pantone heeft vrijwel altijd gelijk wanneer zij ‘de kleur van het jaar’ lanceren.

Wat is Pantone?

Pantone is een gerenommeerd kleurinstituut dat werkt met diverse trendforecasters en kleurspecialisten om samen kleurtrends voor komend seizoen vast te stellen. Deze trends worden steevast opgepakt door de interieur- en designindustrie. Het moment dat zij de ‘Pantone Color of the Year’ bekend maken, staat bij elke woonspecialist in de agenda genoteerd. Er is namelijk geen twijfel over mogelijk dat deze kleur de interieurwereld gaat veroveren.


Classic Blue; de trendkleur van Pantone 2020

Pantone Classic Blue omschrijven we als een tijdloze kleur; de tint is elegant in zijn eenvoud. Classic Blue toont de suggestie van schemering, koelte en is de stabiele factor in een constant veranderlijke wereld. Het is een kleur die een gevoel van vrede en kalmte geeft en die toegang biedt tot helderheid en stilte. Iets waar we behoefte aan hebben in ons drukke leven.

Check de inspiratie voor deze kleur in ons online moodboard;