Trend: Maximalistisch interieur

Minimalisme kennen we allemaal maar maximalisme is nieuw. Met eclectische roots, een bonte mix aan texturen en patronen is het één en al pracht en praal. Dompel je onder in de hysterische wereld en maak je klaar om jezelf - middels het interieur - te uitten.

Wat is een maximalistisch interieur?

Een maximalistisch interieur heeft voor iedereen een andere betekenis. Er bestaan geen stijlregels, guidelines of kleurkaarten. Je doet gewoon wat bij jou past. Da nadruk ligt op jouw persoonlijkheid.


Crazy combinatie van stijlen

In een maximalistisch interieur wordt de stijlregel ‘less is more’ verwisselt met ‘less is bore’. Weg met neutrale tinten, ton-sur-ton kleurenpaletten en subtiele details. De maximalist is hysterisch, expressief en durft. De nadruk ligt om het combineren van kleuren, patronen en accessoires. Alle items schreeuwen om aandacht. Doordat je verschillende eye-catchers combineert zullen ze elkaar neutraliseren. Hoe meer gekke items: hoe minder aandacht uitgaat naar één item. Je weet niet waar je moet kijken en ontdekt keer op keer iets nieuws.

Maximalisme kan je vergelijken met eclectische woonstijl. Het lijkt erg op bohemien, retro en vintage. Je kunt verschillende stijlen met elkaar mixen en matchen. Toch moet je wel zorgen dat er eenheid ontstaat. Want een geordende ratjetoe ziet er toch beter uit dan een ondoordachte chaos.

Inspiratie voor deze woonstijl vind je op ons online moodboard: