Stylingtips: Een stoere, neutrale kinderkamer

Krijgen we een jongen of meisje? Deze vraag kan vaak al rond de 20 weken beantwoord worden. Het is lekker makkelijk, want je kunt de kamer aanpassen aan de (rolbevestigende) kleuren van het geslacht. Op deze manier kan je alvast schattige strikjes, roze gordijnen of juist stoere sneakers en blauw behang inslaan. Maar wat als je nog niet wilt weten wat het wordt? Decorette heeft inspiratie opgezocht om te bewijzen dat een neutrale babykamer ook super leuk kan zijn!

Neutrale kinderkamer

De neutrale babyspulletjes zijn vreemdgenoeg niet zo populair meer, terwijl de maatschappij zich blijft emanciperen. Sommige opvoedkundige experts zijn van mening zijn dat een kind zich vrij moet kunnen ontwikkelen en daarbij gebaat is bij een genderneutrale inrichting. Want waarom moet het bij een meisje altijd lieflijk en roze zijn en bij een jongen stoer en blauw?


Black & White

De kleuren Zwart en wit blijven een sterke combinatie. De contrasterende kleuren geven een stoer karakter! Deze stijl komt voort uit de Scandinavische woonstijl en is erg populair. Veel kinderbehang is zwart/wit. Er is keuze genoeg. Van strepen tot stippen. Voor ieder wat wils. Bij deze neutrale basis kan je je vervolgens helemaal uitleven met accessoires in iedere gewenste kleur.


Krijtbord behang/verf

Als je zelf een beetje creatief bent, is het ook hartstikke leuk om van je muur een krijtbord te maken. Dit kan natuurlijk ook een grote zwarte cirkel zijn. Je kan hier dan met krijt dingen op schrijven, tekeningen maken of zelfs magneten op plakken. Zo kan je het naderhand alsnog helemaal afstemmen op het geslacht van kleine.


Mint

Een populaire kleur voor de neutrale kinderkamer is mint. Wanneer de baby een meisje blijkt te zijn, krijg je een stoere kamer, wanneer het een jongen is geworden, is de kamer vriendelijk. Mint is heel mooi te combineren met grijs, blauwtinten of zelfs oud roze!


Beige

Iets minder bekend is de kleur beige voor de kinderkamer. Saai? Absoluut niet! Door met deze kleur aan de slag te gaan, kan je gebruik maken van hout, sisal, linnen en andere natuurlijke materialen. In combinatie met wit is dit lieflijk, subtiel én neutraal! Daarnaast is beige ook prima te combineren met stoer roze, of babyblauw zodat elke baby zich helemaal thuis voelt.