De seizoensverschillen in het interieur

Je interieur stel je samen op basis van je eigen smaak en ideeën maar vooral wat voorhanden is in winkels. Ieder seizoen verschilt qua woonstijl omdat je per jaargetij andere wensen hebt. Wij zetten de grootste seizoentrends voor je op een rij.

Het lentehuis

De winter ligt achter ons laten. Dat is wat centraal staat in een lentehuis. Jonge bladeren beginnen weer te groeien en zorgen voor euforie. Het gevoel van een nieuw begin. Dat is de reden dat we naast veel pasteltinten ook veel groen terugzien in een lente interieur. Groen is namelijk de kleur van een nieuwe start. Omdat we inmiddels helemaal klaar zijn met de winter neemt het koopgedrag toe. De winterse items worden vervangen voor frisse woonaccessoires. Kaarsjes met waxinelichtjes worden weer op zolder gezet en vervangen voor stoere lampen. Overall is de sfeer in de lente heel laid-back en nonchalant. We zijn positiever omdat de eerste zonnestralen ons vrolijk maakt en dat zie je terug in het interieur. We zien veel vrolijke bloemen en geuren in een lentehuis.Het zomerhuis

In de zomer zijn we weinig binnen. Dat is de reden dat we in dit seizoen weinig doen aan ons interieur. We versloffen onze inrichting een beetje. De kleuren in een zomerhuis zijn vaak primair. Ze zijn feller maar worden vooral in detail worden toegepast. Je zou het niet verwachten maar koele tinten staan het beste in een zomers interieur. Dit komt omdat de temperaturen zo kunnen oplopen, dat we letterlijk op zoek gaan naar koelte. Botanische elementen zijn altijd populair. Denk aan flamingo’s, ananassen, apen en tropische bladeren.

Het herfsthuis

Wanneer de dagen korter worden en de herfst zichzelf aanbiedt, hebben we meer behoefte aan warme tinten in het interieur. We willen zo lang mogelijk vasthouden aan de warmte in de zomer. De koele tonen worden vervangen door oranje en bruin. Ook dit kleurpallet vindt zijn origine in de natuur. Dat is kenmerken voor een herfsthuis: de natuur staat centraal. Hout is een belangrijk materiaal. De oneffenheid van de nerven is hierin belangrijk. Hoe rauwer hout; hoe stoerder deze aanvoelt. We zien vaak dat een herfstinterieur wat minder gepolijst en ruwer is. Dit is hét seizoen voor beton, marmer en een industriële vibe.

Het winterhuis

Wat doe je als je echt niet meer kunt ontkomen aan de kille buitenlucht? Precies: warme spullen inslaan. We kiezen massaal voor dikke plaids gemaakt van schapenwol en breisels van oma. Alle elementen in de zithoek hebben dezelfde functie: het warm houden. Waxinelichtjes schijnen op volle toeren en de openbaart brandt voortdurend. In de winter hebben we juist de neiging om lichte interieur accessoires te kopen. Omdat de dagen donkerder en grauwer worden, willen we licht naar binnen halen. We zien veel wit en grijs in diverse warme materialen. Want wol is wintertrend n.01.