Dit zijn de planten trends voor 2020

We kunnen er niet omheen; planten zijn een belangrijk onderdeel in ons interieur. Zo belangrijk dat we ons interieur stylen rondom al dit groen. Ben jij benieuwd welke planten in 2020 het interieur zullen verfraaien? Lees dan snel verder.

Hoewel wij het gebruik van alle plantsoorten in het interieur toejuichen, zijn er wel degelijk een aantal trends op dit gebied. Zo poppen er ieder seizoen een aantal soorten op waar je echt niet meer omheen kunt. Plantenliefhebbers kunnen in 2020 hun lol niet op want er is een oerwoud aan mogelijkheden! Deze trends zijn gespot door de Horticultural Society (RHS), een Britse non-profitorganisatie die tuinieren promoot.

1. Monstera

We zijn al gewend aan planten als eye-catcher te gebruiken in ons interieur maar dit is in 2020 een must. Planten zijn groter dan ooit. De Monstera was al populair maar mag anno nu helemaal uit zijn kluiten groeien. Ook de Alocasia is een grote trendplant. Hoewel alles met grote bladeren het goed zal doen.

2. Buitenplanten

Het komende decennium halen we buiten letterlijk naar binnen. We maken een mooi plekje in ons interieur voor ongerepte buitenplanten. Zolang de planten een natuurlijke look hebben en ze niet te perfect zijn. Buitenplanten zijn over het algemeen meer onbehouwen en stoer; dé look van 2020.

3. Back to the Eighties

Kies voor een Nemesia of Diascias. Kleurrijke bloemen die vanuit de jaren 80 ons interieur binnenwandelen. Een tikkeltje nostalgie doet het in 2020 goed. We blikken terug op verschillende invloeden uit decennia die herinneringen uit onze jeugd doen terughalen. Ook geuren zijn belangrijk in deze trends. Bloemen die zoet ruiken worden populairder!

4. Duurzaamheid

Ook in de plantenwereld komt steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Men gaat steeds meer gebruik maken van milieuvriendelijke alternatieven op potgrond in de vorm van houtvezel en compost. Daarnaast zijn we steeds vaker bezig met het kweken van onze eigen groente en planten. Boontjes, andijvie of basilicum; we zijn steeds meer bezig met het verbouwen van onze eigen voedselvoorzieningen.