Origami: Yes!

Eeuwenoude Japanse vouwkunsten zijn aan de orde van de dag. We worden overladen met origami gevouwen elementen voor ons interieur. Super stoer natuurlijk. Gelukkig hoef je zelf geen ingewikkelde vouwtechnieken te beheersen want er is genoeg leuks op de markt.

Papercraft HookedOnWalls behang

Dat origami vormen zo populair zijn, is niet verwonderlijk. Ze zijn namelijk stoer en we zien het veel terug in Scandinavische thema’s. Vooral voor kinderkamers zijn er veel leuke accessoires op de markt. Een papieren neushoorn aan de muur bijvoorbeeld, speels én stoer.

Ook in de designwereld zien we steeds meer origami vormen terugkomen. De geavanceerde vormen worden vaak uit één vorm ontwikkeld, waardoor de complexiteit toch minimalistisch is. Je kunt je voorstellen dat deze vormen als echte eye-catcher dienen. Niet alleen producten, maar er is ook behang dat geïnspireerd is op origami. Bekijk de prachtige collectie Papercraft van HookedOnWalls eens. Perfect om je woonkamer naar een hoger niveau te tillen.

De origami trend blijft niet alleen steken bij ons interieur. Ook in architectuur is origami handig verwerkt. Plafonds bijvoorbeeld. Dit geeft een vervreemdend effect op de kamer. Natuurlijk is dit niet doorsnee voor ons eigen interieur, maar inspirerend is het wel. Een unieke twist voor in huis.