Monumentaal Meesterwerk: Sikkens verf

Het opknappen van een historisch gebouw als het Amsterdamse Rijksmuseum is een enorme opgave. Alleen al qua schilderwerk was er 8000 liter verf nodig om het gebouw op te knappen. Speciaal voor dit project ontwikkelde Sikkens een nieuw kleurpalet van 60 kleuren. De tonen zijn gebaseerd op de authentieke kleuren die architect Pieter Cuypers in 1880 gebruikte.

Rijksmuseum Sikkens verfVan de schilder én de verf wordt 't uiterste gevraagd bij een project als 't Rijksmuseum

In 2006 werd er begonnen met het zichtbaar maken van de oorspronkelijke decoraties. Hiervoor moesten eerst de oude verf- en stuclagen verwijderd worden. De originele onderlaag bleek beschadigd en op veel plaatsen zelfs helemaal verdwenen. Om deze te kunnen herstellen werd medewerking gevraagd van het SRAL (Stichting Restauratie Atelier Limburg). Zij analyseerden monsters van de originele verf. En in nauwe samenwerking met de kleurmakers van Sikkens werden meer dan 60 van de authentieke Cuypers kleuren gereproduceerd. Daarnaast werden acht nieuwe kleuren ontwikkeld zodat de wand- en plafondschilderingen weer in hun oude glorie hersteld konden worden.

De selectie van 8 nieuwe grijstinten en 17 Cuypers kleuren vormen nu de nieuwe collectie Sikkens RIJKS kleuren. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn verkrijgbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken. Ideaal voor extra authentieke elegantie in jouw interieur. Kom eens langs bij Decorette om de unieke kleurenwaaier te bewonderen.

Rijksmuseum