Trend: Koninklijk goud

Eigenlijk is er geen enkele reden om goud dit jaar buiten de deuren te houden. Over stijlvol gesproken: goud doet veel voor warmte in het interieur. Je haalt een vleugje glamour en elegantie mee in je huis. Iets wat wij afgelopen jaren in ons interieur hebben gemist.

Daarnaast is messing erg chic, mits je het goed combineert. De kunst bij zo’n uitgesproken kleur is om het subtiel te houden. De rijke sfeer die goud met zich meebrengt kan snel omslaan naar kitch en dat is niet wat we in gedachten hebben als we het hebben over koninklijk goud.

Goud is interessant omdat het bijna met elke kleur te combineren valt. Een metallic, gouden stof in een grijs industriële ruimte creëert direct een luxe uitstraling. Juist door te spelen met contrasten worden ruimtes interessant. Het combineren van goud met zwart en wit maakt een interieur stoer, zet metallic potten voor een donkerblauwe wand en er zal direct een chique look ontstaan. Door de samenstelling van goud met lichte pastels creëer je een rijke, romantische touch. Ofwel; wanneer je goud smaakvol combineert misstaat het vrijwel nooit. Onderschat ook nooit de invloed van kleur op materiaal. Door te spelen met robuust hout kun je een luxe en etnisch uitgangspunt voor een mooie, chique ruimte creëren.

Dat goud langzaam terrein wint aan populariteit doet niets af van onze geliefde koper trend. Ook deze roodbruine metaalsoort zien we nog steeds vaak in onze huiskamer, dus de koperen lamp mag best nog even blijven staan!