Kleur van het jaar 2020: Tranquil Dawn (Flexa)

Minimalisme kennen we allemaal maar maximalisme is nieuw. Met eclectische roots, een bonte mix aan texturen en patronen is het één en al pracht en praal. Dompel je onder in de hysterische wereld en maak je klaar om jezelf - middels het interieur - te uitten.

www.flexa.nl, Flexa Color Futures

Wat is de kleur van het jaar?

Elk jaar lanceert Flexa de 'kleur van het jaar’. Dit is het moment dat de interieurwereld op zijn kop staat en we enthousiast op het puntje van onze stoel balanceren. Als je denkt dat ‘de kleur van het jaar’ uit de mouw wordt geschut, heb je het mis. Achter de introductie gaat een enorme productie schuil. Om deze kleur te bepalen komen gerenommeerde Flexa kleurexperts, architecten en trendwatchers samen. Aan de hand van analyses, inzichten en trends kiezen zij welke tint in 2020 de huizen zal kleuren.


Tranquil Dawn

Het Flexa Colour Futures team koos Tranquil Dawn als kleur van het jaar 2020. De kleur is geïnspireerd op de vluchtige ochtendgloren en zit tussen groen, blauw en grijs in. Daarnaast lijkt hij in combinatie met verschillende kleuren nét iets te veranderen waardoor hij makkelijk in ieder interieur toe te passen is. Hieronder vind je de vier paletten die Flexa heeft samengesteld met als basis Tranquil Dawn: de kleur van het jaar 2020.


Kleurpalet 1: Home for care

In bovenstaande kleurpalet wordt gebruik gemaakt van zandtinten. Hiermee wordt een ontspannen, heilzame ruimte gecreëerd waar de nadruk legt op positiviteit en welzijn. In combinatie met warme houtsoorten, planten en sfeervolle kussens maak je deze romantische look helemaal af.


Kleurpalet 2: Home for play

Maak de lichte pasteltint Tranquil Dawn een stuk stoerder door deze te combineren met felle kleuren. Het contrast zorgt voor een speels gevoel en geeft een vrolijk effect.Kleurpalet 3: Home for meaning

Het palet Meaning is samengesteld om te ontsnappen uit het chaotische leven. Het is een rustig palet met een simpele basis. Het is een ingetogen en minimalistische omlijsting voor jouw kamer. Het palet wordt gecombineerd met natuurlijke materialen als hout, marmer en linnen.


Kleurpalet 4: Home for creativity

Het vierde palet is ontstaan vanuit de wens naar een creatieve woonruimte. De kleuren zijn samen intens maar zorgen gezamenlijk voor een warm geheel. Tranquil Dawn speelt in dit palet een rustige rol en brengt de diepe look in balans.