Kerstdecoratie trends 2019

Nog voordat je de kerstboom hebt kunnen optuigen, nemen we je mee in de decoratieve wereld rondom kerst. Voor iedereen die graag meedoet aan de nieuwste kersttrends hebben wij weer drie stijlen voor jou op een rij gezet.

De belangrijkste regel rondom jouw kerstversiering is; als het maar gezellig is. Deze tijd van het jaar staat in het teken van familie, vrienden en genegenheid. Gezellig kaarsjes aan, onder een warme deken knus op de bank. Het liefst met een trendy kerstboom om tegenaan te kijken. Want het oog wil ook wat.


Ijzige kerst

Hoewel kerst synoniem staat aan warmte en gezelligheid is de eerste trend dit jaar ijzig koud. We halen de buitentemperatuur naar binnen, kiezen voor nep sneeuw en door ijs besprenkelde kerstbomen. Koud maar wel cool want het biedt vele mogelijkheden voor decoratie. We zien kristallen accessoires, lichtblauwe kleuren en gepolijste kerstballen.


Foto kerstdecoratie: Beijenkorf

Funky kerst

Anderzijds kunnen de losbollen onder ons ook hun ei kwijt in de kerstboom. Letterlijk want in deze trend zien we van alles voorbij komen. Gekookte eieren, flamingo’s, kreeften, ananassen, discoballen, tomaten en gitaren. Ofwel alles wat los en vast zit is welkom in jouw funky kerstboom. Het is een bonte verzameling aan kleuren, stijlen en vooral een ratjetoe aan onderwerpen.


Traditionele kerst

Het blijf altijd een populaire kerststijl; traditioneel. Het nostalgische karakter van de rode, witte en groene kleuren, de kerstmannetjes en winterelfjes brengt ons een goed gevoel. Een gevoel dat we iedere kerst weer uit onze oude schoenendozen van zolder halen. Niets stoffig: gewoon lekker traditioneel.


Natuurlijke Glam

De natuur wordt een beetje kitsch. Deze kersttrend is gebaseerd op flora en fauna. Natuurgetrouwe vlinders worden in de kerstboom gehangen en veren worden gebruikt ter decoratie. Een verzameling van al het natuurschoon in een kermisachtige sfeer. Van gouden bladeren tot een pauw besprenkelt met glitter: Natuurlijke Glam is coming.