Interieur a la Bouvrie. Hoe maak je een wit interieur spannend?

Een interieur á la Jan des Bouvrie is niet makkelijk na te maken. Veel mensen denken dat alles - omdat het wit is - makkelijk met elkaar te combineren is. Maar dit is zeker niet het geval. Het is heel lastig om een neutraal interieur als wit sfeervol te krijgen. Bij het stylen van een wit interieur dien je aan andere dingen te denken dan wanneer je sfeer creëert met kleur. Decorette legt uit waarop je kan letten.

Wit interieurEen wit interieur wordt al snel saai omdat de kleur op zichzelf niet spannend is. Geef hem daarom meer dimensie door het gebruik van textuur en patronen. Wit behang met een barok patroon in een glanzende afwerking in combinatie met een witte, moderne lamp. Een wit schapenvel en een stoer geweven wit tapijt. Combineer, mix en match erop los zodat er iets te bekijken valt. Voordeel van wit is dat de texturen direct in het oog zullen springen en er dus iets te zien is. Textuur maakt het direct een stuk minder saai.


2. Gebruik sfeervol licht

Een geheel witte kamer kan erg kil overkomen. Belangrijk is daarom dat je gebruik maakt van sfeervol licht. Bespaar dus zeker niet op je lampen en ga voor geel licht. Blauw licht zorgt dat de kamer nog koeler overkomt, terwijl geel licht juist warmte brengt.


3. Werk met de natuur

Natuurlijke materialen hebben van zichzelf al een warme look. Door hout naar binnen te halen wordt je kamer al een stuk warmer. Combineer hout, wol, katoen, rotan en sisal met elkaar en haal de natuur naar binnen en creëer je toch een huiselijke sfeer.


4. Touch of black

Hoewel een Bouvrie huis natuurlijk geheel wit is, kan een touch of black niet verkeert zijn. Soms schreeuwt je interieur om een beetje contrast. Zwarte details kunnen dan heel goed werken! De kleuren versterken elkaar en zullen het geheel daarom alleen maar beter maken. Een kleine verrassing in huis is nooit verkeerd.


5. Bloemen en planten

Hoewel het misschien een béétje vals spelen is, kan je stiekem toch wat kleur toevoegen door planten en bloemen in te slaan. Kies voor een dramatisch boeket, zodat hier de volle aandacht naartoe gaat, of hou het bij subtiele vetplanten. Beide geven een andere look&feel!