Trend: Etnische Invloeden

We zijn dol op andere culturen en hun invloeden op onze Nederlandse woonkamer. Zo worden wij enthousiast van prachtige fotografie van inheemse stammen, antiek materiaalgebruik en handgeweven manden. Als het aan ons ligt halen we zelfs de Afrikaanse Savanne naar ons koude kikkerlandje.

Eén van de meest gepinde foto’s van 2016 (via Pinterest) is een interieurbeeld met rieten manden aan de muur. Deze woonstijl is geïnspireerd op de nomadische cultuur van Afrika. Hieruit kunnen we concluderen dat we deze stijl vaker gaan terugzien. Als je onderstaande inspiratiebeelden bekijkt, waan je jezelf in een hutje in de bergen. Rustiek en met kwetterende vogels op de achtergrond. Dat gevoel is fijn. Dat gevoel zoeken we ook in onze woonkamer.

Je bent vast en zeker al een aantal etnische invloeden tegengekomen. Tribal prints, aardewerk, rieten elementen of een schedel met grote hoorns aan de muur domineren al langere tijd woonwinkels. Maar ook inheemse maskers aan de wand zijn populair. Reis je veel? Neem dan accessoires mee vanuit je bestemmingen en geef deze een plekje in het interieur. Persoonlijker kan je het niet maken.

Een andere interieurtip is een uitvergrote foto als blikvanger. Veel fotografen maken prachtige beelden die niet misstaan in een etnisch interieur. Hedendaagse kunst in de vorm van fotografie. De focus is de echte wereld. Afrikaanse stammen zoals ze echt zijn, in pure vorm, met eigen karakteristieke kenmerken. Of landschappen waarvoor je wegdroomt en je op reis bent in je eigen woonkamer. Of leuker: maak zelf mooie foto’s van je reis en laat deze afdrukken op canvas, aluminium of zelfs hout.

Een ander idee is om mooie boeken te verzamelen en deze tentoon te stellen in je huis. Daar kan je wat makkelijker variatie mee in aanbrengen. Zorg wel voor een moderne touch, anders wordt je kamer, door alle natuurlijke materialen, al snel klein en rommelig. Probeer goed te combineren en let op; less is more!

Tip: bekijk op onze pinterest pagina meer etnische inspiratie!