Dit is dé Decorette trendkleur voor 2020

Dit is onze voorspelling voor dé Decorette trendkleur van het jaar. Een warme kleur waar wij als interieurliefhebbers letterlijk van smullen; wijnrood ofwel Burgundy.

Wat is Burgundy?

Burgundy is een wijnrode ofwel paarse kleur die direct warmte brengt in een ruimte. Deze eigenschap maakt hem interessant voor de toepassing in verschillende woonstijlen. We halen onze inspiratie voor deze kleur uit de natuur; herfstige invloeden en glorieuze ochtendgloren die de koude winterdagen toch een tikkeltje dragelijker maken. Het jaar 2020 wordt het jaar waarin we - in het interieur - veel zullen teruggrijpen naar de natuur zijn zijn bronnen.

Burgundy is een flexibele kleur die je ook kunt toepassen in jouw huis. De warme toon is een verrijking voor diverse woonstijlen. Die tonen we hieronder.


Burgundy in een stijlvol interieur

De kleur Burgundy heeft van zichzelf een elegante uitstraling. Dat maakt hem makkelijk toepasbaar in een stijlvol interieur. De combinatie met diepe, donkere kleuren zal de kleur intenser maken waardoor hij nog warmer oogt. Denk aan diepe blauw, grijs of zelfs zwarttinten. In deze woonstijl is het is belangrijk dat tegen Burgundy een contrasterende kleur plaatst zodat hij optimaal naar voren komt. Tip: wanneer je met een donker kleurpalet werkt moet je goed kijken naar voldoende lichtbronnen zoals ramen en lampen.

Schrik jij toch af van het donkere geheel en heb jij liever wat luchtigers? Ga dan voor een stijlvolle, lichtere look. In dit geval kan je het contrast beter zoveel mogelijk reduceren. Hoe hoger het contrast tussen kleuren; hoe meer de kleuren zullen schreeuwen. Burgundy kun je afzwakken door te kiezen voor pastelroze in plaats van wit. Hierdoor trek je het geheel naar elkaar toe waardoor er samenhang ontstaat. Balans! Overall zorgt dit kleurpalet voor een vriendelijk en frisse look die jij zoekt.


Burgundy in een Boho interieur

Dat de kleur flexibel is, bewijst dit thema. Het is een kleur die zich makkelijk aan de omgeving aanpast. Door burgundy in een boho setting toe te passen wordt de kleur stoerder. Denk aan hete pepers, inheemse specerijen en droge landschappen. De kleur krijgt een typische, bohemian vibe. Benadruk dit door te kiezen voor ongedwongen patronen, ongerept hout, rieten stoelen, manden en grof geweefde stoffen. De kleur zal jouw boho interieur direct meer warmte brengen.


Burgundy in een Industrieel interieur

De warme eigenschappen van Burgundy kan je heel goed gebruiken in een industriële woonstijl. Deze woontrend is erg populair in Nederland maar bestaat over het algemeen uit koele kleuren. Een vleugje Burgundy kan helpen om een industriële ruimte op te spicen. Door het contrast met het beton gaat het interieur meer spreken.


De warme toon maakt Burgundy een bijzondere toevoeging voor iedere woonstijl. Is deze kleur toch te intens voor jouw wand? Voeg hem dan toe in woonaccessoires of decoraties. Je hoeft niet all-the-way te gaan maar een vleugje Burgundy mag in 2020 niet ontbreken in jouw interieur.